login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Overweeg te registreren
gast

sp_Registration Registreren

Registreren | Wachtwoord kwijt?
Uitgebreid zoeken

— Forum bereik —
— Vergelijk —

— Forumopties —

Minimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens

sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Gulsah
28 maart 2010
08:52
Gulsah
Berichten: 93
1sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo, ik ben Gulsah en woon nu ruim 5 jaar in Side! Ik combineer het wonen in Turkije met Nederland, omdat ik namelijk in geen van beide landen 12 maanden per jaar wil wonen. Zo kan ik doen wat ik wil, en geniet ik van 2 landen en 2 culturen cool

28 maart 2010
20:35
Freija
Berichten: 270
2sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hey Gulsah! slim bedachtwink Mag ik vragen hoe je dat combineert met je werk?surprised het lijkt mij ook wel wat namelijk.
groetjes Freija

28 maart 2010
22:13
bilgi
Berichten: 52
3sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

ja, en de sociale voorzieningen in Nederland zijn beter. hetzelfde met de ziekteverzekering. blijf je langer dan 6 maanden in Tr. dan wordt je daar in Nederland uitgegooid.

veel Nederlanders, ook de "autochonen" die hoppen heen en weer.

ik persoonlijk kan geen maand bedenken die ik in Nederland door wil brengen. een vakantie van een week een keer. eventueel. heb er goed de balen van.

maar het geeft wel problemen. je bent niet geemigreerd, maar wel Nederland uitgegooid dan.

29 maart 2010
07:43
Gulsah
Berichten: 93
4sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik werk in Nederland, heb een superwerkgever die mij steeds een tijdelijk contract geeft.
Zij blij, omdat ze niet aan me vastzitten en ik blij omdat ik met een goed gevulde portemonnee weer terug kanlaugh In Turkije ben ik met datzelfde beroep bezig, kan er weinig over zeggen maar zo kan ik het werk doen wat ik leuk vind en dan ook nog in het land waar ik graag vertoef! Verder doe ik hier ook nog wat hobbywerk waar ik ook nog een zakcentje mee verdien.

Ik weet niet hoe het zit met de zorgverzekering, mijn langste periode dat ik hier zit is zo´n 4 maanden.
En wbt andere zaken mag je maximaal 8 maanden in het buitenland zitten en dat doe ik dan dus ookcool
Ik houd graag controle, voor zover dat mogelijk is, je weet nooit wat er in een leven gebeurt maar heb ik geen trek meer stap ik op en zet ik in Nederland het leven weer voort.

Gùlsah

29 maart 2010
10:08
bilgi
Berichten: 52
5sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

6 maanden

en je moet ingeschreven staan in een gemeente.

heb je een werkvergunning in Tr.? of is dat niet nodig?

30 maart 2010
16:12
Freija
Berichten: 270
6sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

@ Gulsah
Nou er komt zo op het eerste gezicht wel veel bij kijken om zo tussen 2 landen in te zitten, lijkt het. Maar het is inderdaad wel supertop dat je werkgever akkoord blijft gaan met een tijdelijk contract! Als ik klaar ben met afstuderen ga ik mij er wel eens even wat meer in verdiepen...smile

31 maart 2010
09:33
Gulsah
Berichten: 93
7sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Mijn werkgever hoeft mij niet in vaste dienst te nemen, ik los in de zomer vooral maar soms ook in de winter pieken op. Daarnaast hoeven ze me niet in te werken, dat is voor een werkgever heel aantrekkelijk.
En buiten omdat ik het werk zo leuk vind doe ik het ook om zo in dat beroepsveld te blijven, voor als ik misschien ooit eens terugga maar ook omdat ik hier bezig ben dingen op te zetten waar dit dan ook weer mooi op aansluit. Het valt mee het op en neer reizen is in feite maar 2 keer op en neer.
Het zou mooi zijn Freija als je het kunt combineren, veel mensen kiezen ervoor definitief weg te gaan, maar ik vind Nederland ook nog altijd super!

Gulsah

31 maart 2010
09:39
Gulsah
Berichten: 93
8sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

bilgi schreef:

ingeschreven staan bij een gemeente. een huis hebben dus.

ken een Nederlandse dame die al 8 jaar in Tr. woont. die laat de huur betalen door haar zoon in Nederland. en hopt regelmatig even langs. ze is alleen bang dat Tr. bij de EU komt, want dan komt haar uitkering in gedrang en ze heeft een fake huwelijk met een Turk (dat niet erkend wordt in Nederland). zo zijn er meer Nederlanders die in Tr. wonen en maar doen.

in Nederland zijn ze inmiddels wat scherper. en terecht vind ik. eten van 2 walletjes vind ik ook niet behoorlijk.

Ik sta in Nl ingeschreven, en zal me ook niet uit laten schrijven omdat ik nog altijd lang genoeg in NL ben. Ik trek geen uitkering nog maak ik gebruik van zaken die onrechtmatig zijn. Je hoeft in NL geen huis te hebben. Je hoeft in feite enkel maar ingeschreven te staan in een gemeente en een briefadres te hebben.
In Turkije wordt er idd strenger gecontroleerd op werken, maar ik werk niet in het toerisme, zou dat ook echt never nooit willen doen, en waar ik mee bezig ben kunnen de Turken niet zo 1,2,3 doen.
Er zijn nog wel wat mogelijkheden om te werken zonder dat je direct in het oog springtcool
Feit blijft wel natuurlijk dat je verrader nooit slaapt en waar velen de Turken aanwijzen denk ik dat het ook veel onder de touristen gebeurd want ja jaloezie is hier onder velen te vinden.

Gulsah

31 maart 2010
21:14
bilgi
Berichten: 52
9sp_EditHistory sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Gulsah

ten eerste insinueer ik niet dat hier sprake is van misleiding? of meer. het is informatie delen toch? en een mening geven.

dit klopt dus niet wat je schrijft.

quote
Je hoeft in NL geen huis te hebben. Je hoeft in feite enkel maar ingeschreven te staan in een gemeente en een briefadres te hebben.
unquote

als je geen \"huisadres\" hebt dan gooit de gemeente je uit het bestand. met een postadres nemen ze geen genoegen. nee, ik bedoel dat Ne. scherper oplet tegenwoordig. zodra je in de picture bent dan zitten ze er boven op.

ja, werken zonder \"werkvergunning\" hier. men kan altijd iemand helpen toch? verder jaloezie? het is een mentaliteits questie, jaloezie en verraden. en heeft naar mijn gevoel niets met nationaliteit te maken.

wel met de mens zelf.

natuurlijk is het wel leuk te weten wat wel te doen en wat niet om niet in de problemen te komen.

1 april 2010
10:15
Gulsah
Berichten: 93
10sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Nou mijn gemeente weet precies waar ik zit hoelang ik hier zit, en dat ik geen vaste woon en verblijfplaats heb. Niets mis mee volgens deze dame, ik heb een briefadres, en dat was voldoende, enkel een postbus mag niet.

Ik zeg niet dat je je iets insinueert, ik geef alleen hoe ik dit al 5 jaar doe.
Zoals je zegt informatie delen!

En wat betreft jaloezie, het schijnt nog weleens voor te komen dat men ( yabanci´s )denkt dat de Turken enkel last hebben van jaloezie, dat je daarvoor moet opletten, maar ken genoeg mensen die door mensen van hun eigen nationaliteit zijn verraden.

Gulsah

1 april 2010
13:06
bilgi
Berichten: 52
11sp_EditHistory sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

hmm hoe het verraden hier nu terecht komt? en wat anderen mensen denken daar voel ik mij persoonlijk niet door aangesproken. ik denk voor mijzelf. zoals ik al schreef jaloezie en verraden heeft naar mijn gevoel niets met nationaliteit te maken maar met de mens zelf.
verder vind ik ook dat mensen zelf moeten weten wat ze doen. dat doe ik ook. mijn eigen verantwoording.

maar ik ben verbaasd over jouw verhaal. ik ben gebeld door de gemeente en kreeg te horen dat een postadres niet voldoende was. ik had een city permit aangevraagd (dat betekent dat je heen en weer kan vliegen en geen visa gezeur hebt. voor 2 1/2 jaar dan. en ik huurde hier een appartment. mijn vorige huis afgestaan aan een kind met gezin(en mij daar uitgeschreven). tijdelijk adres in Istanbul doorgegeven en het postadres in Ne.). want ik dacht ik huur wel als ik weer naar Nederland ga.

nee, afgewezen en ik \"moest\" kiezen waar ik wilde verblijven. Tr. of Nederland. ik kwam hier 12 febr. en had het permit 6 juni.

ik ben daar over gebeld. en men noemde Tr. nu mijn \"home land\". wel ik was in een schok. door deze ontwikkeling. inmiddels zit ik hier dan nu langer dan 1 jaar. en…..

een hele idiote situatie. ik had ook meteen terug moeten gaan en hier of daar een klacht in moeten dienen, of iets moeten regelen? maar ik had de fut niet. en nog niet.

en soms hoor je dat je 8 maanden het land uit mag, dan weer 6 maanden. maar ook dat over emigratie 3 jaar nagedacht kan worden.

en ja, waarom zou men mij hier accepteren? emigreren doe je niet zomaar. daar moet Tr. dan weer toestemming voor geven. voor het zelfde geld schoppen zij mij het land uit (LOL). want Nederland is niet zo geliefd meer na de opkomst van de Stichting.

gelukkig wordt het mooi weer. want ben er niet uit.

18 april 2010
22:43
Klaske
Berichten: 315
12sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi,

Toen ik in 2005 naar Turkije vertrok, heb ik bij de gemeente het adres van een vriend doorgegeven als postadres met de mededeling dat ik in Turkije (nog) geen vast adres had en dat ik niet wist hoe lang ik uit Nederland weg zou blijven. Men deed wel een beetje moeilijk maar het werd wel toegestaan.
Echter, met de komst van het nieuwe zorgstelsel (waar ik in 2005 nog niet mee te maken had) kan men niet in Nederland ingeschreven blijven zonder dat men een zorgverzekering heeft. Als je dus geen dure Nederlandse zorgverzekering wilt, moet je je wel uit laten schrijven. Voor mensen beneden de 50 is het geen enkel punt om in Turkije een goede zorgverzekering te krijgen en daar heb ik voor gekozen.
Ik heb dus een officieel postadres in Nederland maar heb geen zorgverzekering.
Misschien speelt dit in jullie beide gevallen geen enkele rol, maar het kan zijn dat gemeenten hun beleid op het houden van postadressen er wel op hebben aangepast. Aangezien Gulsah al 5 jaar op deze manier haar leven regelt, had zij nog niet te maken met deze mogelijk veranderde regel.

Klaske

19 april 2010
21:36
bilgi
Berichten: 52
13sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hoi, Klaske,

wel ik was ook op reis? gezien het "klimaat" in Ne, en ik bedoel niet het "weer" wilde ik ook eens naar TR.
gekozen toen voor Istanbul. en weer teruggegaan na de eerste kennismaking. maar ik geef keurig alles door. en ja, een postadres wordt niet geaccepteerd meer. ik dacht ik huur hier wat en kom ik in Nederland dan huur ik daar wat. niet dus.

verzekeringen zijn leeftijds gebonden, dus behalve de SKK? heb je geen keuze meer. het is leuk bedacht allemaal. maar ik had geen zin in een fake adres of om terug te gaan. LOL,ik was hier 4 maanden toen. maar grappig is wel dat Nederland met even groot gemak een "autochtoon" het land uitzet, graag zelfs. ik kreeg te horen: uw Home Land is nu Tr. wel Tr. weet nog van nix. heb gewoon een city permit voor 2 1/2 jaar.

je wordt keurig gebeld door Ne. daarna nooit meer. kan je zelf bellen en krijg je: er zijn nog 12 wachtenden voor u, of, momenteel zijn wij moeilijk bereikbaar, zie onze website. dat telt aan en dat doe ik dus ook niet. zoek het maar uit. ben er nog niet helemaal klaar mee. want emigratie was niet mijn bedoeling. daar mag je zelfs drie jaar over nadenken.

verder begrijp ik dat ik na 3 jaar Tr. kan worden? maar dan wel mijn Nederlands paspoort kwijt ben.
wat ben ik dan? een buitenlandse, geaccepteerd in TR.? die de EU niet meer in mag en haar familie niet kan bezoeken?

of ik huw een Turk (en hij mij) en dan heb ik 2 pas poorten (en een echtgenoot) wel die zoek ik niet echt).

optie drie tot nu is: elke 2 1/2 jaar, ik dacht 1300 euro betalen voor een permit. dan hou ik mijn pas.

ja, eiland hoppen zag ik niet zitten. verder dacht ik wat is er mis met tijdelijk ergens anders te wonen?
dus in 2007 10 dagen Istanbul. 2008, 7 maanden, met naar Nederland terug regelmatig. en ja, 12 febr. 2009 weer hier,ik geef alles door. en nog niet terug geweest in Ne. had iets van "barst" maar. maar dat is niet verstandig.

pffft. dus informeer je. en eiland hoppen? ik zou er wat van krijgen.leuk voor een korte tijd, maar niet om te leven.

verder als Tr. in de Eu komt. dan zijn er zat mensen die dan ook weer dikke problemen krijgen. inmiddels voldoende vernomen hier. Tr. Nederlanders, Nederlanders en wat hier al meer rondhangt.

ehm

het weer vandaag was prettig trouwens en Istanbul is mijn favo stad. nog niet verder geweest. maar doet mij denken aan Amsterdam, Parijs en dan VEEL MEER en de zee erbij.

maar waar het mij om gaat is dat mensen moeten weten wat ze doen. er is veel gewijzigd en elke Nederlander heeft nu geen Sofinummer, maar een digidinges, alles is te vinden. en voor je het weet ben je het land uitgezet ;-).

ach, ik geef mijn ex werkster maar de schuld. die ging een jaar backpacken in Australië. die stond natuurlijk ingeschreven bij haar ouders. maar de mijne zijn dood, dus dat ging niet op. en het is dus minder makkelijk dan het lijkt.

ik ben er nog niet uit wat te doen. dacht dat men expats in Spanje anders behandelde. maar goed ik wist nix en weet nog niet veel. beetje last van yarin, uitstel.

toch, denken Nederlanders? te makkelijk. geen visum gezeur krijgen in Tr. ook. want echt het is beter te weten waar je aan begint. ik dacht er te makkelijk over.

bilgi is een grapje op een nick die ik ergens anders gebruik (mijn Tr. is nihil, maar er wordt aan gewerkt. alles kost tijd).

ja, er is meer en voldoende informatie nodig om hier te wonen. voor een student, een backpacker ligt het anders.

19 april 2010
21:38
bilgi
Berichten: 52
14sp_EditHistory sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

(ehm ik had een dure \"zorgverzekering\" en die betaalde ik ook altijd keurig. mijn leven lang, ik heb er hier geen gebruik van gemaakt. want medicijnen kon ik hier kopen. en daar ben ik dan nu \"uitgegooid).

stemmen mag ik nog wel :-) en dat ga ik ook doen.

20 april 2010
17:46
Klaske
Berichten: 315
15sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hey Bilgin, wat heb je tegen 'eiland hoppen'?

Klaske

24 april 2010
10:15
Gulsah
Berichten: 93
16sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hallo Klaske,

welkom trouwens, ik heb ook idd een briefadres en gewoon een zorgverzekering in Nederland.
En heb echt nog nooit problemen gehad. Wel doen ze zo af en toe een brief toekomen waarin gevraagd wordt
of alles nog zo is als voorheen. Maar het betreft een standaardbrief, en als ze daarop geen antwoord krijgen starten ze de uitschrijfprocedure.

Gulsah

24 april 2010
11:30
bilgi
Berichten: 52
17sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Klaske
wat is er tegen eiland hoppen? nix. maar ik had er geen zin in. 3 maanden zijn zo om.
prettiger is gewoon een permit te hebben. maar wel duur. verschilt per land heb ik begrepen.

maar mij heeft het dus ook problemen opgeleverd. een permit voor 2 1/2 jaar. betekent niet dat je hier
zo lang moet hangen. je kan gewoon weg en terugkomen zonder gezeur.

Gulsah

misschien geluk dat het een paar jaar geleden speelde?

ik heb mijn huis aan zoon en gezin gegeven. mij daar laten uitschrijven en als postadres het huis van een andere zoon opgegeven.

nu is de IZA "gemeentezorgpolis geworden". en ze werken allemaal samen, ook met de belastingen. diginr.

ik werd dus verscheidene malen GEBELD en min of meer gedwongen om te KIEZEN waar ik nu woonde. ja, op dat moment Istanbul (ben geen backpacker). ik weet het niet of, zie wel, geen plannen, ik ben niet geëmigreerd. (op dat moment was ik hier 4 maanden, natuurlijk had ik naar Nederland kunnen gaan maar ik werd het beu en heb gezegd "oké, ik blijf hier").

maar ondertussen: CVZ heeft gezegd je moet een klacht indienen. je verliest al je rechten. ook geen zin in. heb helaas nu alleen een verzekering bij de SGK en kan mij niet bij die nieuwe Expat verzekering aansluiten (ff de naam kwijt).

wel mijn leven lang hoge verzekeringskosten betaald en nu dit. heb al een 1 1/2 jaar geen arts gezien. allergie medicijnen koop ik hier bij de apotheek. maar moet toch een keer bloed laten prikken. zie er erg tegen op om naar een public hospital te gaan. want spreek geen Tr.

maar goed SGK geeft verder ook geen info of brochures. er wordt gezegd. gewoon informeren of ze SGK accepteren.

verder ben je in Nederland Wettelijk verplicht, verhuizingen en wijzigingen in je omstandigheden door te geven. en ja, moeilijk kunnen ze ook doen.

verder. ik had het idiote dat ik eind september 2009 met terugwerkende kracht uit de "Gemeentezorgpolis" gezet was. per 8 juni !!!!
geld kreeg ik wel terug.
gelukkig niet naar ziekenhuis of arts geweest of in een ziekenhuis gelegen :-)(tandarts ook zelf betaald). geld kreeg ik wel terug van de gemeentezorgpolis.

Gulsah, hopelijk raakt je standaard brief nooit zoek. ik heb dat wel eens gehad in Ne. en meteen een weduwepensioen ingehouden. hoop gezeur om het weer rond te krijgen.

maar goed, mooi weer, fijne dag.

4 mei 2010
10:36
Gulsah
Berichten: 93
18sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Ik snap eerlijk gezegd niet wat je bedoeld met hopelijk raakt je standaardbrief nooit zoek..

Gulsah

4 mei 2010
20:27
bilgi
Berichten: 52
19sp_EditHistory sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Maar het betreft een standaardbrief, en als ze daarop geen antwoord krijgen starten ze de uitschrijfprocedure.

Gulsah

dat geeft altijd een hoop gezanik voor je er achter komt. (men zegt \"die is verstuurd\" (ook al is ie niet aangekomen).

30 mei 2010
19:07
Victoria
Berichten: 26
20sp_Permalink
sp_UserOfflineSmall Offline

Hey Gulsah, ook hier laugh
Alles goed in Side? Lukt het om je 'business' van de grond te krijgen? Wist dat je bezig was met plannen, ben wel benieuwd in hoeverre het allemaal lukt!

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam

Meeste gebruikers tegelijk online: 103

Momenteel online:
25 Gast(en)

Nu op deze pagina:
1 Gast(en)

Top Posters:

ni_hao: 551

Ihlamur: 510

Klaske: 315

antonieq: 264

Trudy: 206

MissyMay: 203

Gebruikers Stats:

Gasten: 10

Leden: 2309

Moderators: 1

Beheerders: 1

Forum Stats:

Groepen: 2

Forums: 16

Onderwerpen: 1059

Berichten: 7192

Nieuwste leden:

marayesil

Moderators: Freija: 270

Admins: Muratje: 357