login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Turks filmfestival in Rome

post thumbnail

Turkse films zullen Italiaanse kijkers gaan ontmoeten tijden het eerste Turkse Film Festival dat volgende week wordt gehouden in de Italiaanse hoofdstad.

Een totaal van 30 films gemaakt door Turkse regisseurs zal worden vertoond tijdens het festival, dat zal worden georganiseerd onder leiding van het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme.

Het drie-daagse festival gaat van start op 22 september met de vertoning van Av Mevsimi (Hunting Season), een film geregisseerd door Yavuz Turgul met actuers Sener Sen, Cem Yilmaz en Okan Yalabik.

Ferzan Özpetek, een Turkse film-maker die in Italië woont, is de ere-voorzitter van het festival, waar reclame voor wordt gemaakt met de zin: “Oh mijn God, de Turken komen eraan! Maar dit keer met films”.

Er zijn 4 reacties

hahahaha die reclaame is leuk bedacht.

Jeroen Meefout

Turkse film zijn de moeite waard om vaker in Nederland vertoond te worden. Jammer dat ik op TRT de teksten van Turkse films niet kan volgen door mijn gebrekkige kennis van het Turks.

Monica Horsmeijer

right, same here, moet nodig de taal echt gaan leren..

In nederland draait Pathe standaard turkse films. Ik ga er vaak heen maar de ondertiteling is soms nog ondeugleuk. Soms denk ik dat zelf ik dat nog beter kan. Maar niet te vergeten is ook dat heel veel gewoon niet letterlijk te vertalen is. Als je de taal kent geniet je dan dus ook het meest.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)