Home Evenementen Station Centraal / Merkez Istasyonu (Istanbul en Ankara)

Station Centraal / Merkez Istasyonu (Istanbul en Ankara)

0
355

In navolging op tentoonstelling en symposium ‘Station Centraal’ uit 2011 vindt er in mei 2013 een Nederlands- Turks evenement plaats in Istanbul en Ankara: ‘Station Centraal / Merkez Istasyonu’.

De acht Nederlandse stationsprojecten van de vorige tentoonstelling worden aangevuld met Turkse projecten, waarvan maquettes, tekeningen en visualisaties te zien zullen zijn. Op de eerste twee dagen van de tentoonstelling vindt er een symposium plaats met sprekers uit diverse vakgebieden, die gerelateerd zijn aan de spoor- en stationsontwikkelingen in beide landen.

NLTR400

De aanleiding om Station Centraal een internationaal vervolg te geven is enerzijds de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije in 2012 en anderzijds de grote infrastructurele ontwikkelingen die in beide landen plaatsvinden.

Programma

De tentoonstelling zal van 4 t/m 18 mei in Istanbul te zien zijn en van 20 t/m 31 mei in Ankara; de toegang is gratis. Op de eerste twee dagen van de tentoonstelling (4 en 5 mei) vindt er een symposium plaats dat de stationsontwikkelingen op verschillende schalen ter discussie zal stellen. Onderwerpen zijn onder meer het belang van de hogesnelheidstrein voor de toekomst van de EU en van Turkije, de inpassing van spoor en station in het stedelijk weefsel en het stationsgebouw an sich en als onderdeel van de stad.

Na het symposium vindt er een driedaagse workshop plaats met studenten van de Technische Universiteit Delft en van de Technische Universiteit Istanbul, faculteiten bouwkunde en civiele techniek. Een twintigtal studenten van verschillende disciplines (architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en civiele techniek) zal werken aan een opgave die gerelateerd is de onderwerpen die tijdens het symposium de revue zullen passeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.