De elfde Turkse Olympiade

0
768

De Turkse Olympiade is een viering van de Turkse taal met wedstrijden tussen leerlingen vanuit de hele wereld. Het festival, dat dit jaar voor de 11e keer wordt georganiseerd, is alleen in Izmir al bezocht door ruim 3 miljoen mensen.

Drie dagen lang hebben kinderen uit ruim 140 landen diverse stands bemant om anderen te vertellen over hun eigen land en cultuur. Dit heeft een hoop leuke foto’s van de Turkse Olympiade opgeleverd. Naast de stands was er ook ruimte voor een aantal concerten en theatervoorstellingen. De Turkse bezoekers konden naast alle informatie over de verschillende landen ook genieten van buitenlandse gerechten die werden voorgeschoteld. Muziek, dans en optredens maken het evenement compleet.

Ruim 15.000 kinderen van over de hele wereld bereiden zich elk jaar voor om deel te mogen nemen, na voorselecties worden vervolgens de beste uitgekozen en uitgenodigd om naar Turkije te komen. De deelnemende kinderen in Turkije maken kans op verschillende prijzen en medailles.

Het festival is deze week van start gegaan en na Izmir staan er nog veel andere steden op het programma. De Olympiade duurt t/m 16 juni 2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!