Home Evenementen Regatta Bodrum Cup voor de drieëntwintigste keer

Regatta Bodrum Cup voor de drieëntwintigste keer

0
451

Houten jachten zullen op 18 oktober voor de 23e keer koers zetten om de Bodrum Cup te winnen. De Bodrum Cup Wooden Sailing Yacht Regatta is een internationaal evenement dat is uitgegroeid tot een traditie en elk jaar wordt gehouden sinds 1989.

Het is een ongewone race, omdat tijdens de wedstrijd er gewoon passagiers aanwezig zijn op de schepen. Het is een Marine Festival met gasten uit de hele wereld, waarbij jachten (grotendeels gebouwd in de binnenlandse werven) worden tentoongesteld in actie. Een mooie kans om de lokaal gebouwde jachten te showen aan potentiële kopers.

Iedereen, dus niet alleen zeilers, kunnen deelnemen aan de regatta op de jachten. Personen die deelnemen kunnen gewoon rustig aan doen en genieten van de cruise of, als ze dat willen, kunnen ze bij het zeilen helpen of meedoen met andere activiteiten van de bemanningslieden van het schip.

Het is een evenement waarbij kapiteins en bemanningen hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen, een gelegenheid waarbij mensen kunnen leren om de wind in hun voordeel te gebruiken, en een kans voor de jachtbouwers om hun boten te testen in alle weersomstandigheden.

Mensen in Bodrum en omgeving hebben altijd boten gebouwd. Houten boten werden in de oudheid gebruikt om wijn en andere ladingen te vervoeren, en meer recent werden houten boten gemaakt voor het sponsduiken en om te vissen.

In de jaren ’70, toen de schoonheid van de Gokova Golf bekender werd door middel van boeken en artikelen in de pers, werden vissersboten een voor een omgezet in charter jachten.
Er werden nieuwe jachten gebouwd met de eisen van passagiers op deze blauwe cruises in het achterhoofd, waardoor het echte zeilen wat naar de achtergrond verdrongen werd. Tegen de jaren ’90, steeg de productie van houten boten in Turkije echter weer snel. De capaciteiten van jachten en zeilschepen trad weer op de voorgrond met dank aan de Bodrum Cup.

Vijf dagen lang, zullen vijftienhonderd mensen, waaronder vijfhonderd uit andere landen, opstaan bij zonsopgang om zich voor te bereiden op de spannende race die eindigt bij zonsondergang, om plaats te maken voor een avond vol feestjes en gezelligheid.

De concerten die ’s nachts aan boord worden gegeven, terwijl de boten in ’the circle of love’ zijn neergelegd ​​zijn elk jaar weer bijzonder plezierig volgens de organisatoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in