donderdag 3 december 2020
Home Evenementen Expositie van China’s Terra Cotta Leger in Istanbul

Expositie van China’s Terra Cotta Leger in Istanbul

4
255

“Het Terra Cotta Leger” en “De Schatten van China” zijn momenteel tentoongesteld in het Topkapi Paleis in Istanbul.

Vanaf 20 november zijn er meer dan 100 kunststukken en vijf Terra Cotta Strijders te bewonderen in het ​​Topkapi Paleis Museum. Meestal stuurt China niet meer dan een Terra Cotta krijger naar een gecombineerde tentoonstelling, maar voor Turkije maakte China speciaal een uitzondering.

Het Terracotta Leger of de “Terra Cotta Warriors and Horses”, is een verzameling van terracotta beelden van de legers van Qin Shi Huang, de eerste keizer van China. Het gaat hierbij om kunstvoorwerpen die in 210 voor Christus werden begraven met de keizer, met het doel om de keizer te beschermen in het hiernamaals.

De figuren, die dateren uit de 3e eeuw voor Christus, werden in 1974 ontdekt door een aantal lokale boeren in het Lintong district van de provincie Xi’an Shaanxi. De kunstvoorwerpen variëren in lengte afhankelijk van hun rol, de langste figuren zijn de generaals.

Onder de figuren bevinden zich krijgers, strijdwagens en paarden. Men schat dat er in de drie graven waarin het Terracotta Leger is gevonden, in totaal meer dan 8.000 soldaten, 130 wagens met 520 paarden en 150 cavalerie paarden werden begraven. Het grootste deel hiervan ligt hier nog steeds in de pits dichtbij Qin Shi Huang’s mausoleum.

De twee tentoonstellingen duren nog tot en met 20 februari 2013

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.