donderdag 3 december 2020
Home Evenementen Bijeenkomst 400 jaar diplomatieke betrekkingen in Den Haag

Bijeenkomst 400 jaar diplomatieke betrekkingen in Den Haag

1
272

In het kader van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland organiseert het NIVON zaterdag 25 februari om 11 uur een bijeenkomst in Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag.

Met film en inleidingen is er aandacht voor de eerste Turkse immigranten in Nederland. Waarom gingen ze naar Nederland? Wat waren hun verwachtingen? Wat waren hun seccessen? Wat waren hun teleurstellingen? Hoe verliep de integratie? Hoe reageerde de samenleving om hen heen eigenlijk op hun komst?

De bijeenkomst maakt deel uit van een serie van vier bijeenkomsten ter gelegenheid van het feit dat in 1612 de toenmalige Turkse staat als eerste de opstand van de Nederlanden tegen de Habsburgers steunde door de erkenning van de Republiek als zelfstanduige staat.

De volgende bijeenkomsten zijn op de zaterdagen 31 maart en op 28 april met als inleiders achtereen volgens emiritus-hoogleraar Dick Koopmans uit Leiden en Joost Lagendijk, senior adviseur van het politieke centrum van de Sabanci Universiteit in Istanboel en voormalig lid van het Europees parlement voor Groen Links.

1 REACTIE

  1. Hierbij wil ik onze medeleven betuigen met de koninklijke familie! Wij als Turken die eerst in Nederland hebben geleefd en daarna terug zijn gekeerd naar Turkije, zijn zeer bezorgd over zijn toestand. We wensen Hare Majesteit en haar familie alle sterkte toe de komende tijd. Necati & Huriye Şimşek (Denizli-Turkije)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.