Home Bezienswaardigheden Hamam (excursie)

Hamam (excursie)

0
1182

Turkije kent een eeuwenoude hamam-traditie. Eigenlijk is het de voorloper van de moderne spa en wellness-oorden. Toen het in Europa nog niet gebruikelijk was om jezelf te wassen, was het in een islamitische landen al een vast onderdeel van het dagelijks leven. Men bezocht de moskee niet zonder zichzelf uitgebreid te reinigen. In de begintijd was het badhuis vaak te vinden in een bijgebouw van de moskee.

Later werden er luxere complexen gebouwd met veel marmer en mozaïek. Het badhuis nam een steeds belangrijkere plaats in, in de Turkse gemeenschap. Mannen en vrouwen bezoeken het badhuis gewoonlijk strikt gescheiden. Op een vakantiebestemming als Alanya mogen mannen en vrouwen wel gewoon samen naar binnen.

In de hamam wordt je op een groot marmeren blok door een masseur van top tot teen gescrubt. Zo worden de dode huidcellen verwijderd. Hierdoor krijg je weer een zachte huid. Hierna word je ingezeept met opgeklopte olijfolie. Deze zeep zit in een grote katoenen zak die over je hele lichaam wordt uitgeknepen en-gesmeerd. Veel mensen voelen zich na een bezoek aan de hamam als herboren.

Tip: bezoek aan het begin van je vakantie de hamam, zo word je sneller bruin. Bezoek de hamam niet als je bent verbrand, de scrubsessie kan dan namelijk heel erg pijnlijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!