dinsdag 26 januari 2021
Home Bezienswaardigheden Erfelek watervallen

Erfelek watervallen

3
653

Ongeveer 3 kwartier rijden van Sinop vind je de Erfelek watervallen. In een bosrijk gebied zijn in totaal 26 watervallen te vinden. Het leukste is om langs de watervallen omhoog te klimmen. Een soort apenkooi voor volwassenen. Hoewel het merendeel van de watervallen boven elkaar ligt, word je af en toe geholpen door een laddertje dat is geplaatst om je naar de volgende, hoger gelegen waterval te brengen.

Voor het klimmen langs de watervallen heb je wel stevige schoenen nodig en een beetje moed. Het lijkt moeilijker dan het is dus laat je niet ontmoedigen. Degene met iets minder moed (of goede schoenen) kunnen ook langs een wandelpad de watervallen langs. Dit pad kan je ook gebruiken om weer naar beneden te lopen.

De watervallen liggen in een mooi gebied waar je prima een halve dag kan doorbrengen. Er zijn maar weinig plaatsen waar je zoveel watervallen bij elkaar zult aantreffen en waar je ook nog eens zo dichtbij kan komen.

Tip

Als je op een vrijdag in Erfelek bent, bezoek dan ook de markt in het plaatsje zelf. Deze wordt gerund door vrouwen. Mannen helpen wel mee op de markt maar de markt wordt door vrouwen (uit Erfelek en omgeving) geleid. (met dank aan: IlseNS)

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.