Winterweer verplaatst zich naar Oost-Turkije

1
1027

Het koude weer dat bijna een week aanhield in het noordwesten van Turkije, verplaatst zich nu naar het oosten.

De afgelopen vijf dagen kwam in het westen plotseling het winterweer met bijbehorende sneeuw opzetten na langdurig ongewoon warm weer voor de tijd van het jaar. In de oostelijke provincies genoot men toen nog steeds na van het warme weer, maar sinds woensdag is er sneeuw begonnen te vallen in het oosten van Turkije.

Medewerkers van het Regionaal Meteorologisch Instituut in Erzurum hebben gemeld dat er in de provincies Erzurum en Ardahan zware sneeuwval is geconstateerd. Er viel ruim twintig centimeter sneeuw ter plaatse van het Palandöken ski resort in Erzurum. Inwoners van het gebied hadden moeite om zich te verplaatsen. Meerdere auto’s kwamen vast te zitten in de sneeuw en het verkeer ging maar langzaam vooruit. In Ardahan vormt zich ijs op de wegen. De bewoners worden gewaarschuwd voorzichtig te zijn tijdens het rijden.

De temperatuur in het gebied kwam donderdag uit op -1 graad Celsius in Erzurum, -3 graden in Kars, -4 graden in Ardahan en 2 graden in Ağrı. Volgens de weerrapporten blijft er nog 2 dagen kans op sneeuwval in de regio.

1 REACTIE

  1. Winterweer yeaaah in het oosten in erzurum. daar kom k zelf vandaan :cheer: Want ik mis mijn stad in Turkije toch wel brrrrrr…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!