Waarom kiezen Nederlanders massaal voor een vakantie in Turkije?

3
1492

Afgelopen jaar eindigde Turkije wederom op de vijfde plaats in de vakantielanden top 10. Waarom kiezen Nederlanders nog steeds massaal voor Turkije als vakantiebestemming? Onderstaand de top 10 van redenen voor Nederlanders om hun vakantie in Turkije te vieren.

1. Zonzekerheid

Aan de Turkse kust schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar. Wanneer je dus kiest voor een vakantie naar Turkije ben je verzekerd van een echte zonvakantie, dit in tegenstelling tot veel andere Europese bestemmingen.

2. Prijs

Een vakantie naar Turkije is doorgaans niet de meest dure. Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt, maar met het grote aanbod van o.a. lastminutes en prijzen voor accommodaties hoef je zeker niet veel geld kwijt te zijn.

3. Verblijf

Turkije is geen duur land, dus wanneer je uit eten gaat ben je vaak veel goedkoper uit dan in andere landen. Ook kun je goedkoop kleding scoren in Turkije en noem maar op! Uitzonderingen daar gelaten, maar over het algemeen red je het prima met een beperkt budget.

4. Stranden

Turkije heeft schitterende stranden met het meest heldere blauw/groene water. Turkije is dan ook de uitgelezen plek voor activiteiten als snorkelen of een dagtripje op een boot.

5. Cultuur

Turkije doet ook het hart van menig cultuurliefhebber sneller kloppen. Zo is de klassieke stad Efeze zeker een bezoek waard. Ontdek de rijke historie van het land tijdens het aanschouwen van een van de meest fascinerende archeologische opgravingen ter wereld.

6. Tradities

Eigenlijk een beetje in het straatje van cultuur, maar Turkije is echt een land van eeuwenoude tradities. Denk aan de typische Turkse producten als fruit, kleden (kelims), thee en nog veel meer.

7. Turkse keuken

De Turkse keuken is internationaal zeer gewaardeerd en kent een lange traditie. Het eten is zeer gevarieerd en de gerechten zijn veelal gebaseerd op fruit, groente, gegrilde vis of vlees en diverse salades.

8. Natuur

De natuur van Turkije is ongelofelijk mooi. Je vindt er bergen, stranden, natuurparken, rotsen en canyons. Ben je een echte natuurliefhebber bezoek dan zeker een van de vele nationale parken en sta oog in oog met alle diersoorten die daar hun thuis hebben.

9. Relaxen

Wie kent het Turkse bad (hamam) niet? Will je tijdens je vakantie in Turkije lekker ontspannen, bezoek dan een welness center en voel je daarna als herboren.

10. Gastvrijheid

Niet op laatste plaats staat de gastvrijheid van de Turkse bevolking. Op bijna geen enkele plek ter wereld zul je je zo welkom voelen als hier.

Zie jij na al het bovenstaande gelezen te hebben nog een reden om niet op vakantie naar Turkije te gaan? Hoe dan ook, een bezoek aan dit fantastische land zal zeker niet teleurstellen!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!