Voor u en onze omgeving, loop op het gras!

4
690
Lutfen Cimlere Basiniz
Lutfen Cimlere Basiniz

De tijd van bordjes “Verboden in het gras te lopen” lijkt in Turkije tot zijn einde te komen.

Vroeger doken in Turkse parken en tuinen met mooie grasmatten vaak bordjes op met teksten zoals: “Lütfen Çimlere Basmayınız!” en “Çimlere basmak yasaktır”. “Graag niet in het gras lopen” en zelfs “Verboden op het gras te lopen”.

Voorzitter van staatsbosbeheer Osman Kahveci wil de bordjes gaan vervangen voor “Wilt u alstublieft op het gras lopen”. De voorzitter geeft aan dat mensen meer moeten genieten van de natuur, en daar hoort lopen en zitten in het gras ook bij. “Het is niet meer van deze tijd om lopen op het gras te verbieden”.

Op verschillende plaatsen zijn de oude bordjes al vervangen.

Çimlere Basınız, Her şey Sizin İçin
Çimlere Basınız, Her şey Sizin İçin

4 REACTIES

  1. :turk: GEWELDIG INITIATIEF!
    Hoop alleen dat er ook bordjes komen met “YERLERE ÇÖP ATMAYIN” en “ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM” anders blijft het niet voor iedereen even lang genieten :ned:

  2. Selam Murat,

    Mooie actie, maar ik moet er wel bij zeggen dat dit niet is ‘verzonnen’ door de voorzitter zelf. Hij is namelijk actief op Twitter en probeert ook de vragen van Twitteraars te beantwoorden.

    Zo heeft een Turkse burger een tweet gestuurd met de vraag of “Verboden op het gras te lopen” vervangen kon worden met “Wilt u alstublieft op het gras lopen. Het gras is van jullie”.

    Het gras is inderdaad van ‘ons’. Je gaat voetballers ook niet verbieden om op het gras te lopen toch? :tongue:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!