Veerdiensten in Istanbul enorm populair

1
902

Met de ferryboot tussen Europa en Azië reizen in Istanbul is erg populair. Het afgelopen jaar hebben wel meer dan 50 miljoen mensen gebruik gemaakt van de veerdiensten over de Bosporus.

Omdat het Europese en Aziatische deel van Istanbul wordt gescheiden door de Bosporus, zijn er maar liefst 16 veerdiensten waar men gebruik van kan maken om te reizen tussen 36 punten van de miljoenenstad.

De zogeheten “Vapur” diensten zijn het populairst van en naar de gemeentes van Eminönü, Kadıköy, Üsküdar, Karaköy en Beşiktaş. Deze punten zorgen bij elkaar al voor 75% van het totale verkeer van de veerdiensten.

Naast de mogelijkheid om per veerdienst over te steken kan men ook met de auto naar de overkant over 1 van de 2 bruggen. Plannen voor een 3e brug over de Bosporus, waarover ook een trein zal rijden, liggen ook al een tijd klaar.

Daarnaast wordt er verwacht dat de Marmaray, een groot tunnel project dat onder de Bosporus door loopt, dit jaar in gebruik zal worden genomen. Deze tunnel zal een lange spoorlijn tussen de 2 continenten met elkaar verbinden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!