Unilever breidt groots uit in Istanbul

2
800

Unilever gaat een nieuw research and development (R&D) centrum openen in Istanbul, speciaal voor de ontwikkeling van ijsjes.

Het nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, dat in de wijk Sarigazi komt, zal alle R&D werkzaamheden voor Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Rusland, Oekraine en Wit-Rusland gaan uitvoeren. Het gaat hier voornamelijk om de productontwikkeling van ijsmerken zoals Magnum, Cornetto, Max, Carte d’Or en Fruttare.

Met het nieuwe centrum is een investering van ruim 3 miljoen U.S. dollar gemoeid, volgens Unilever. Door deze investering hoopt Unilever meer vaart te krijgen achter haar productontwikkeling in Turkije.

2 REACTIES

  1. Unilever investeert ruim 150 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek in het Turkse Konya.

    Dat maakte het levens- en verzorgingsmiddelenconcern donderdag bekend.

    In de fabriek zullen producten worden gefabriceerd van onder meer de merken Omo, Cif, Dove, Yumoş en Rinso. De investering geeft Unilever de mogelijkheid om beter te profiteren van de groei in het segment persoonlijke verzorging en huishouden, aldus het concern.

    De nieuwe fabriek zal op den duur de productie overnemen van een bestaande faciliteit in Gebze, in een andere regio van Turkije. Eerder dit jaar nam Unilever al een andere nieuwe fabriek in Konya in gebruik, waar vanaf juni ijs wordt gemaakt.

    Unilever heeft in Turkije in totaal ruim 5000 mensen in dienst. Naast een hoofdkantoor in Istanbul heeft de onderneming op dit moment 8 fabrieken in bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!