Turkse leraren op aardbevingsles in Japan

3
683

Het Turkse en Japanse ministerie van Onderwijs hebben een samenwerkingscontract gesloten waarin staat dat een groep Turkse leraren in Japan speciale aardbevingslessen gaat volgen.

Japan speelt een belangrijke rol in het onderzoek naar aardbevingen vanwege de ervaringen hiermee uit het verleden. Japanners worden tegenwoordig goed getraind om voorbereid te zijn op een nieuwe beving. In deze speciale lessen komen allerlei situaties aan bod die zich kunnen voordoen. Turkse leraren kunnen hier nog veel leren.

De 10 meest risicovolle Turkse steden doen mee met het project; Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ en Yalova. De succesvolle pilot van dit project was al gestart in 2010, maar zal nu gaan worden uitgebreid.

In totaal worden er 260 docenten opgeleid, 15 hiervan zullen ook daadwerkelijk afreizen naar Japan om de speciale cursus ter plaatse te volgen.

Meer info in het Turks: http://tegm.meb.gov.tr/

3 REACTIES

  1. Jolanda, het zijn niet de aannemers maar de opzichters van de gemeente die ze naar Japan moeten sturen. Die aannemers weten donders goed wat de regels zijn en hoe je veilig moet bouwen. Als er goed toezicht was zouden alle gebouwen nu goed worden gebouwd. In Turkije eist men bijna 2x zo veel wapening in het beton als daadwerkelijk nodig is, waardoor de constructieprijzen de pan uit schieten en veel aannemers er dus voor kiezen om hierop te besparen. Dat is het grootste probleem, niet dat ze niet veilig willen bouwen, maar dat ze het niet doen om zo per woning duizenden euro’s uit te sparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!