Turkse banken profiteren van Griekse spaarders

9
748

Er is volgens een media-rapport al ruim 400 miljoen euro vanaf Griekse bankrekeningen gestort op de Turkse banken.

Veel Grieken hebben de laatste tijd delen van hun spaargeld maar naar een Turkse bank gestort. Ze zijn bang dat hun land na de algemene verkiezingen van 17 juni de eurozone zal gaan verlaten, met alle gevolgen van dien.

Van de groep Grieken die geld naar Turkse rekeningen stortten, hebben er veel een periode in Turkije gewoond. sommigen van hen hebben andere connecties met het land, zoals familie of werk.

Meer (Engels): hurriyetdailynews.com

9 REACTIES

  1. Als dit de manier voor Grieken is om te overleven dan gun ik het ze van harte. Griekenland is een te mooi land om zo ten onder te gaan.

  2. Ik vind het vreselijk voor de Griekse bevolkinp. Zij lijden onder het slechte beleid van de regering. Dit kan ons allemaal overkomen. Sterkte mooi Griekenland.

  3. Zo zien we wel weer, als er geld in het spel is, er geen koude wind waait tussen Grieken en Turken .. Maar simpelweg menselijk gedrag. Ze schijnen dus Goed met elkaar om te gaan, en zelfs elkaar hun geld toe te vertrouwen
    (andersom zou wellicht ook gebeurd kunnen zijn)

  4. @ Mustafa Zerda Sahin: helemaal mee eens, Mustafa! Dit is niet iets om grapjes over te maken.

    :ned: Een Nederlands gezegde luidt: Wat U niet wilt dat U geschiedt, wens dat ook een ander niet … (= inhoudelijk hetzelfde als je Turkse gezegde).
    :turk: Zou je aub de officiele Turkse tekst kunnen geven? Hij is de moeite van het leren/onthouden waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!