Turkije viert Suikerfeest

19
2232

Turkije begint vandaag het Ramadan Feest (Id-Al-Fitr) met mensen die vroeg wakker zijn geworden op de eerste dag van het Id-gebed.

Mensen dragen hun beste kleren die ze vaak speciaal kopen voor de gelegenheid. Ze eten een uitgebreid ontbijt, dat het einde van de vastenperiode symboliseert.

Tijdens het Ramadan feest, trakteert iedereen zijn gasten op snoep en traditionele desserts. Het is een traditie om de familieleden, vooral de ouderen, te bezoeken en hun hand te kussen als teken van respect.

Het Suikerfeest is een officiël feest in Turkije dat drie dagen duurt. Openbare kantoren, scholen en de meeste particuliere bedrijven zijn gesloten tijdens deze periode.

Ook Turkse president Abdullah Gul zei dinsdag dat feesten zoals deze, dagen van geluk zijn. President Gul deed dinsdag zijn Ramadangebed in de Kocatepe-moskee van Ankara om kwart voor zeven ’s ochtends.

President Gul zei tegen de pers dat hij hoopte dat het Ramadan Feest helpt om liefde en broederschap te versterken onder alle burgers.

Het Ramadan feest is de eerste dag van Shawwal, dat is de 10e maand van de islamitische kalender. Elke maand in de islamitische kalender begint met de eerste waarneming van de nieuwe maan. Als gevolg hiervan, verandert de exacte data van het Ramadan feest elk jaar, volgens de Gregoriaanse kalender. Het vieren van het Ramadan feest na een maand van vasten is een van de vroegste en belangrijkste tradities in de islam.

Bayramınız mübarek olsun!

19 REACTIES

  1. Eigenlijk zijn er vandaag twee feestdagen. De eerste dag van een reliegieuze feest, de Ramadan, en een nationale feest, de dag van de Overwinning. De tweede wordt dit jaar niet gevierd in verband met de pkk aanslagen en de gesneuvelden 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!