Turkije krijgt weer nieuw skigebied

1
793
Turkije krijgt weer nieuw skigebied
Turkije krijgt weer nieuw skigebied

Turkije krijgt er weer een nieuwe wintersportbestemming bij! Vlakbij Erzurum, waar je al op de Palandöken kunt skiën, wordt in Konakli (niet te verwarren met het populaire Konakli nabij Alanya) een nieuw skigebied aangelegd.

In Konakli worden vier stoeltjesliften aangelegd, één driepersoonslift en drie vierpersoonsstoeltjesliften. De lengte van de langste lift is 1800 meter.

Reden voor dit alles is de wintersport universiade van 2011, die in Erzürum gehouden wordt. Sinds 1959 bestaat de universiade, de Olympische Spelen voor studenten. De eerste universiade werd gehouden in Turijn, Italië. De winteruniversiade vond voor het eerst in 1975 plaats, wederom in Italië, maar nu in Livigno.

In het nieuwe skigebied van Konakli zullen de afdaling, Super-G en en de reuzenslalom gehouden worden.

Wellicht zorgt deze universiade voor wat meer aandacht van wintersporters voor Turkije. Enige jaren geleden was het gebied aardig in opmars, maar de laatste tijd is de aandacht een beetje verslapt. (Wintersport.blog.nl)

1 REACTIE

  1. 2004…skieen in Erzurum was prachtig,er was toen een gondellift aanwezig die je naar 3100m hoogte bracht,zou wel weer hier naar toe willen, ideaal,20 min.vanaf het (militair)vliegveld maar wie vliegt er op Erzurum,ben in 2004 met KRAS gevlogen,,,,,,,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!