Turkije gaat brug bouwen van 3,6 km in Çanakkale

7
1287
Canakkale Langste Brug van Turkije
Canakkale Langste Brug van Turkije

De drie-baans brede hangbrug die gebouwd zal gaan worden tussen Lapseki en Gelibolu in het noordwesten van Turkije, zal met 3.623 meter de langste brug van Turkije worden.

De brug wordt onderdeel van het Çanakkale-Tekirdağ-Kınalı-Balıkesir snelweg project en zal aardbevingsbestendig worden gebouwd. Men verwacht dat de bouw van de brug de komende tijd een van de belangrijkste industriële projecten van Turkije wordt.
Door de brug zal er minder verkeersdrukte komen op de bruggen van Istanbul en ook wordt de weg naar Izmir toegankelijker.

Architectenbureau Tekfen Holding is al begonnen met het ontwerp van de brug. De goedkeuring van de definitieve bouwtekeningen wordt verwacht in 2013, waarna de bouw van start kan gaan.
De exacte locatie van de brug is nog niet zeker. Wel is reeds besloten dat er tolpoortjes komen op de brug, om de bouwkosten en toekomstig onderhoud aan de brug terug te verdienen.

lapseki gelibolu brug turkije canakkale
Foto: Samanyolu Haber

7 REACTIES

  1. Maakt totaal niet uit wie de opdracht krijgt. Als de brug maar goed ontworpen is en goed gebouwd wordt. Misschien mag Nederland het bouwen. Staan bekend als de betere bruggen bouwers van de wereld.

    Er zijn zoveel infrastructuurprojecten gerealiseerd door deze regering en vele zijn nog steeds aan de gang. En er zijn nog veel toekomstige plannen waar ze aan gaan beginnen hopelijk.

  2. @Antonetta,

    ik hoor ook de laatste 40 jaar dat er een brug zal komen van (de provincie) Çanakkale naar de overkant.
    Een jaar of vijf geleden is er iets beter gekeken naar de mogelijkheden en na 2 jaar diep onderzoek is gebleken dat door de instabiele ondergrond aan beide kanten er geen manier is om zo`n lange brug veilig te bouwen.

  3. @Anoniem,

    dit “project” lijkt een van de vele projecten die de regering Erdoğan met veel tam tam aankondigd om zich veel groter voor te doen als ze zijn.
    Projecten die amper realiseerbaar zijn maar de mensen in Turkije laat geloven dat ze een geweldige regering hebben die alles doet om het land economisch beter te maken.

    :tooth:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!