Turkije exporteert voor 32 miljoen dollar aan mineraalwater

8
2024
Mineraalwater Export Turkije Europa
Mineraalwater Export Turkije Europa

De export van Turks mineraalwater blijft de laatste jaren alsmaar stijgen. Vooral in Europa wordt het veel verkocht. Dit blijkt uit een rapport van MASUDER (De vereniging voor producenten van mineraalwater).

Nederland en Duitsland zijn de grootste afnemers binnen Europa. Naast Europa wordt er nu ook meer geëxporteerd naar het middenoosten. Het afgelopen jaar kwam de groei van de export uit op zo’n vier procent.

In Turkije bevinden zich rond de 225 bedrijven die gespecialiseerd zijn in bron- en mineraalwater.

8 REACTIES

  1. Erg raar, dat er zoveel water geëxporteerd wordt naar Nederland. Het water dat hier uit de kraan komt, daar kan geen mineraalwater tegenop. Een goed voorbeeld: het waterledingbedrijf Utrecht pompt hetzelfde water op als Sourcy.

  2. Vreemd bericht. Waarom het bedrag in dollar weergeven? En 32 miljoen, dat is volgens mij nog geen halve procent van de totale export van Turkije.

  3. dit mineraalwater heet SODA in Turkije, het is met prik. Zowel in Nederland als in Duitsland drinken alleen de Turkse mensen dit Soda water. Het is dus geen gewoonwater.

  4. ja gek he met die 100 miljoen turken laat ze maar lekkr uit europa blijven dat moslim land is levensgevaarlijk voor ons en onze geloven met name de christelijke!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!