Istanbul nog steeds enorm populair bij toeristen

8
686
Istanbul nog steeds enorm populair bij toeristen
Istanbul nog steeds enorm populair bij toeristen

Turkije trekt steeds meer toeristen aan, het gaat dan goed met de economie, maar er is ook zo veel te zien en te doen. De populariteit van Istanbul blijft ook groeien en de stijging van het aantal toeristen die de miljoenenstad bezoeken is dan ook goed te zien.

In de eerste 7 maanden van 2012 kwamen er rond de 5,1 miljoen toeristen naar Istanbul. In 2011 lag dit aantal in dezelfde periode op ongeveer 4,4 miljoen. Een stijging van zo’n 15% in vergelijking met vorig jaar. In een “rapport van de MasterCard Global Destination Cities Index” staat een verwachting dat Istanbul over heel 2012 ongeveer 11,6 miljoen toeristen mag ontvangen.

Dynamisch Istanbul heeft de laatste jaren grote stappen genomen en is momenteel 5e op de ranglijst van de meest populaire bestemmingen ter wereld.

Aldus het rapport van MasterCard.

De grootste groep reizigers komt uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk en Engeland. De laatste jaren is er ook een flinke stijging te zien van bezoekers uit Arabische landen, vooral tijdens de Islamitische maand van de Ramadan.

8 REACTIES

  1. Als je het artikel leest zie je dat de stijging maar betrekkelijk is.
    Er zijn veel extra toeristen vanaf de arabische landen gekomen vanwege dat er veel reclame is gemaak om met de ramadan tijd in Istanbul te zijn.

    Verder zijn er ook veel europeanen die anders naar Spanje en Griekenland zouden zijn gegaan naar Turkije/Istanbul gegaan omdat ze Spanje en Griekenland vanwege de euro crisis niet prettig vinden nu.

    Kortom , als de cijfers volgend seizoen ook nog hoger worden zijn ze pas reeel.

  2. Istanbul is een ideale plek voor een korte vakantie. Steeds meer bezoekers die in Istanbul zijn geweest, gaan er weer naar toe. Dat zie je ook terug in de bezoekerscijfers. Een stijging met 700.000 bezoekers in de eerste zeven maanden is niet betrekkelijk, dat is absoluut. Het is in 2011 al met 30% gestegen t.o.v. 2010.

    Istanbul is volgens Master Card de derde meest populaire toeristische bestemming in Europa, na Londen en Parijs, en de vijfde wereldwijd. Op handelsgebied staat op de zesde plaats wereldwijd, na Hong Kong. De toeristenbestedingen zullen dit jaar naar verwachting oplopen tot rond de 10,6 miljard dollar, stijging van 21% t.o.v. 2011 en nummer 8 wereldwijd qua toeristische uitgaven per stad.

    De trend van deze cijfers is al jaren stijgende en zullen de komende jaren hoger uitvallen. Istanbul heeft zich allang op de kaart gezet en zichzelf bewezen.

  3. Ik ben dit jaar voor het eerst in Istanbul geweest. Wat een metropool zeg. Ik ben verliefd geworden op Istanbul. Ik hoorde veel goede verhalen maar heb het dit jaar zelf mogen meemaken.

    Ik ben in vele grote steden, zoals Berlijn, Frankfurt, Parijs, Wenen, Belgrado, Sofia, Boedapest, Boekarest etc, maar Istanbul is nummer 1 voor mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!