Aparte busbanen in Istanbul moeten verkeersdrukte verminderen

7
1103
Aparte busbanen in Istanbul moeten verkeersdrukte verminderen
Aparte busbanen in Istanbul moeten verkeersdrukte verminderen

De gemeente Istanbul is een nieuw busbanen project gestart in een poging om de talloze verkeersproblemen van de stad te verlichten.

Het is de bedoeling dat er op steeds meer wegen aparte busbanen komen. Voor het project, waar op 3 september mee begonnen wordt, zullen bepaalde rijstroken door de hele stad worden afgesloten voor alle verkeer met uitzondering van de bussen. De rijbanen zullen worden afgesloten tijdens weekdagen tussen 7.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 20.00 uur.
Men verwacht middels dit project tot wel 17.000 extra mensen te overtuigen om met het openbaar vervoer te reizen in plaats van met de auto.

Het project zal eerst worden uitgetest op de wegen tussen Topkapi-Aksaray en Sirinevler-Mahmutbey, daarna zal het worden uitgebreid naar andere routes zoals de wegen tussen Topkapi-Aksaray-Taksim, Kiziltoprak-Bostancı-Tuzla, Beşiktaş-Maslak en Yenikapi-Başakşehir. Als het initiatief succesvol blijkt, zal het worden uitgebreid tot een groter gebied.

De verkeerspolitie zal ondertussen toezicht houden op de rijstroken met behulp van camera’s, om te voorkomen dat particuliere weggebruikers toch gebruik gaan maken van de rijstroken.

De rechter rijstroken in beide richtingen op de Topkapi-Aksaray route zal tijdens de aangegeven uren worden gebruikt door İETT bussen en privé bussen(ÖHO). De Sirinevler-Mahmutbey weg zal alleen toegankelijk zijn voor İETT, (ÖHO) bussen en minibussen. Ook Taxi’s mogen gebruik maken van deze rijstroken.

Ambtenaren verwachten dat het project wel 650 liter benzine kan besparen en de uitstoot van koolstofdioxide met 1,5 ton kan reduceren.

7 REACTIES

  1. Heel goed idee. Ik ken iemand die op een traject van een uur 2,5 uur vertraging had vanwege de spitsdrukte. En dat is heel normaal!

  2. Vorig jaar Mei in Istanbul geweest, het is normaal 45 minuten naar de luchthaven toen 4.5 uur over gedaan & vervolgens nog 2.5 vertraging met het vliegtuig :S

  3. Goed zo Erdogan!!!! En nu maar de boetes flink omhoog zodat ander auto’s tijdens spitsuur niet gebruik maken van deze baan!!!

  4. Zo jammer dat deze banen tot nu toe niks helpen!!
    Op mijn route naar huis(Umraniye-Kadikoy) zijn deze banen er al maar er rijden en parkeren gewoon auto’s zelfs als de politie er vlakbij staat, die er vervolgens niks aan doen!
    Ik hoop dat de auto bestuurders en de politie ooit zullen veranderen hierin, zal een hele hoop mensen heel veel tijd schelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!