Onderwaterleven in de Golf van Izmir verbetert zichtbaar

3
902

Naarmate het gemeente-reinigingsproject van de Golf van Izmir vordert, komen er steeds meer onderwaterdieren terug naar het gebied.

De kwaliteit van de Golf van Izmir neemt waarneembaar toe. In die mate, dat enkele van de oorspronkelijke bewoners van de onderwaterwereld weer zijn teruggekeerd naar huis.

Er zijn verschillende foto’s genomen om vast te leggen welke dieren er hun plekje weer hebben teruggevonden. Hierop waren onder anderen zeesterren, zeepaardjes, garnalen en verschillende soorten vissen te bewonderen.

De toename van de diersoorten komt voornamelijk door de verhoging van het zuurstof in de Golf van Izmir, wat tot het jaar 2000 nog als open rioolkanaal fungeerde.

Lees het hele Engelstalige bericht op hurriyetdailynews.com.

3 REACTIES

  1. Kijk Freija,
    Dat zijn de goede berichten. Het wordt hoog tijd dat men in Turkije eens beter omgaat met het milieu. Nu de plastic tasjes/zakken en ander afval op de daarvoor bestemde plaatsen deponeren (of staiegeld op petflessen heffen)en het zal er een stuk schoner uit gaan zien. De 1e signalen zijn dus positief!
    Mooi bericht, waarvoor dank.

  2. Graag gedaan Snow! Het geeft altijd een goed gevoel om positief nieuws te kunnen delen met onze trouwe sitebezoekers. 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!