Onbelemmerd reizen voor gehandicapten via Turkse luchthavens

3
877
Onbelemmerd reizen voor gehandicapten via Turkse luchthavens
Onbelemmerd reizen voor gehandicapten via Turkse luchthavens

De laatste tijd zijn er de nodige aanpassingen gedaan op de luchthavens voor mensen met een handicap, zodat het voor hen ook mogelijk is om zelfstandig te reizen. Het project ‘Onbelemmerde Luchthavens’ krijgt binnenkort waarschijnlijk een landelijke certificering en doorvoering.

Op de Turkse luchthavens is de laatste jaren veel aangepast om ook de mindervalide passagiers zo comfortabel en met uitstekende service te laten reizen. Liften, aparte check-in balies en verlichte wegbewijzering maken de luchthaven Esenboğa sinds kort vrijelijk te bereiken voor gehandicapten.

Het Ankara Esenboğa Airport werd geopend in 2006, waarna het meteen veel maatregelen nam om het voor alle passagiers prettig toegankelijk te maken. Zo werd er op de grond bij de vertrek en aankomsthallen en op andere plaatsen op de luchthaven reliëf wegbewijzering op de grond gemaakt. Op die manier kunnen slechtzienden ook gemakkelijk doorstromen naar de check-in balies op het vliegveld.

Esenboğa Airport heeft daarnaast verschillende informatieborden in brailleschrift en meldingen worden extra vaak omgeroepen. Waneer gehandicapten hulp nodig hebben kunnen via speciale intercoms verspreid over de luchthaven om assistentie vragen. Verder zijn er nog 34 invalide parkeerplaatsen en aangepaste toiletten geïnstalleerd.

Zodra het nieuwe project gecertificeerd is zullen alle Turkse luchthavens de aanpassingen gaan doorvoeren.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!