Ministerie van Volksgezondheid maakt lijst bekend met onreine watermerken

12
947

Het ministerie van Volksgezondheid heeft 15 bedrijven die gebotteld water verkopen op een lijst gezet vanwege het onhygiënische water dat is aangetroffen bij een steekproef. De desbetreffende bedrijven verkopen hun water onder andere in strijd met de gezondheidsvoorschriften van de overheid.

Het ministerie verklaarde dat zij meer dan 1.000 watermonsters hebben genomen uit zuiveringsinstallaties en van distributeurs. Uit de testresultaten kwam naar voren dat de merken Gençsu, Karlik Madran, Alka Madran, İvriz Su!, Beysu, EDK Lara, Hünkar, Revan, Buzdağ, Kardelen, Ideal, Hazar Vox Nida, Bahce-ayran, Esensu Özayran en Kabalak allemaal ongezonde hoeveelheden bacteriën bevatten. Het ministerie voegde hier aan toe dat ze steekproeven blijven nemen en dat de resultaten opnieuw zullen worden gepubliceerd.

De verontreiniging van de zuiveringsinstallaties komt voort uit de manier waarop bedrijven te werk gaan. De problemen met de genomen monsters van distributeurs zijn een gevolg van hoe het water wordt opgeslagen. Mensen hoeven zich echter geen zorgen te maken, we zullen de namen blijven aankondigen van bedrijven die onrein water verkopen”.

De bedrijven waar het vervuilde water is aangetroffen hebben hun activiteiten tijdelijk stil moeten leggen. Ook krijgen ze een boete. Pas wanneer zij kunnen aantonen aan alle eisen van de overheid te voldoen mag de productie en verkoop weer worden hervat.

Het ministerie heeft de consument ook geadviseerd om alleen water te kopen van geautoriseerde dealers en geen waterflessen (damacana) te accepteren die vuil of beschadigd zijn.

12 REACTIES

  1. Tja, En wat te denken van bakals die fleswater in de brandend hete zon voor hun winkel hebben opgeslagen? Dat ben ik al zo vaak tegengekomen. Dat kan toch ook niet goed zijn? :lekker:

  2. Er werd eerder ook gezegd dat er ook een paar ‘grote merken’ op de zwarte lijst stonden, maar die zie ik hier nu niet genoemd! Hebben waarschijnlijk flink wat toegestopt om de media hun mond te laten houden…

  3. Vind t een schande! Het is al erg genoeg dat ze het kraanwater niet genoeg zuiveren en als je dan ookal niet op flessen kan rekenen?! Mijn 3 jarig zoontje is verschrikkelijk geworden en ligt nu al 3 dagen aan t infuus in t ziekehuis. Dokters zeggen van t water! Waar kan je terecht als dit gebeurd? Wie spreek je hier op aan? Je denkt dat je goed doet om flessen te kopen en dan word je kind ziek van de flessen!? Schande!

  4. Ja, je mag toch rekenen op fleswater wat goed gezuiverd is. Kijk er ook van op hoor. Gecmis olsun met je zoontje.

  5. Precies Arlette!!
    De grote namen hebben zich weer goed weten te redden door waarschijnlijkere flink pak geld op tafel te gooien!
    Geloof er niks van dat alleen de kleine/minder grote (lees rijke) merken dit probleem hebben!!. Beetje jammer weer!!
    hopen dat alles snel opgelost wordt en iedereen gezond en schoon water kan drinken!!
    Heel erg veel beterschap met jullie zoontje Miranda!! Ik hoop dat t snel beter met hem gaat!

  6. Heb vorige week wat nieuwsberichten hierover op de turkse t.v. gezien.
    Leek er sterk op dat alleen de mega bedrijven het goed deden, althans zo werd het nieuws gebracht.
    Maar ja , er zal ook wel niet voor niks ” a coca cola company” of ” danone” op bepaalde merken water staan….

  7. vorig jaar zijn allebei onze kleintjes erg ziek geworden maar de dokters wisten niet wat het was misschien wel het water ? ik vind het schandalig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!