Ministerie van Binnenlandse Zaken richt zich op geweld tegen vrouwen

9
875

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Turkije werkt aan een nieuw project om vrouwen die slachtoffer zijn van geweld te helpen, zei minister Idris Naim Şahin dinsdag.

De nieuwe inspanningen worden geleid door het ministerie voor Gezinszaken en Sociale Politiek, zei Şahin.

“Beveiliging is een van de hoofddoelen van het (Gezinszaken en Sociale Politiek) Ministerie, dat verantwoordelijk is voor gezinnen, vrouwen en kinderen die bescherming nodig hebben,” zei hij.

Er werd Şahin ook gevraagd naar de huidige strijd van Turkije tegen het terrorisme, in het bijzonder met betrekking tot de nieuwe plannen om naast de soldaten ook politieagenten in te zetten.
“Politieagenten blijven voorlopig actief in hun eigen werk. Maar deze mogelijkheid wordt op dit moment wel onderzocht.

Over het inkorten van de verplichte militaire dienst, zei Şahin dat dit niet binnen de bevoegdheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken ligt, maar bij het ministerie van Defensie.

Wanneer het project om de vrouwelijke geweldslachtoffers te helpen precies gereed is, werd niet vermeld. (bron: hurriyetdailynews.com)

9 REACTIES

  1. Idd Derya werd tijd. Vorige week had ik in een krant gelezen ministerie van medische zaken heeft ook een opvang centrum geopend voor de vrouwen die mishandeld zijn. Met professionele hulpen zoals, psychologen, psychiaters en sociale werkers.

  2. Gisteren is een vrouw mishandeld in de bus in Istanbul.
    Het gaat om een volleybalspeelster van Besiktas, reden voor mishandeling? Ze droeg een kort broekje in de bus.
    Waar gaat het toch heen?

  3. 🙂 vrouwen hebben ook wel losse handjes in turkije:D daar ben ik inmiddels achter gekomen haha niet dat ik in elkaar ben geslagen:))muhaha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!