Meer vrouwen zoeken hulp bij huiselijk geweld

16
955

Door verbeterde instanties in Turkije zoeken steeds meer vrouwen die onder huiselijk geweld lijden hulp.

Volgens minister Fatma Sahin is er een stijgende lijn te zien in het aantal vrouwen dat hulp zoekt, wanneer zij thuis te maken hebben met geweld.

Momenteel heeft het land 4.500 vrouwen onder bescherming staan. Het aantal vrouwen dat bescherming aanvroeg is na het ingaan van de nieuwe wet toegenomen. Het aantal dodelijke slachtoffers door huiselijk geweld is gedaald, aldus de minister.

In 2011 kwamen er 98 vrouwen in Turkije om het leven door huiselijk geweld. Dit jaar zijn er tot nu toe 56 geregistreerde gevallen van dood door huiselijk geweld bekendgemaakt.

Men dankt de cijfers aan het ministerie, dat er voor heeft gezorgd dat politiemensen beter worden getraind, het aantal ‘blijf van mijn lijf huizen’ tot 20 stuks is verhoogd en op meer plekken bewakingscamera’s zijn geïnstalleerd.

16 REACTIES

  1. Veelste laat. Momenteel maar 4.500 vrouwen die door de staat worden beschermd t.o.v. de gehele bevolking? Gelukkig dat het de goede kant op gaat na al die moorden en mishandelingen.

  2. Maşallah, er moet toch érgens ooit begonnen worden met de aanpak van dit probleem. En nog een lange weg te gaan, prima, zolang die maar wordt gegaan…

  3. Prima, dit probleem wordt aangepakt, heeft idd nog een lange weg te gaan maar de vrouwen kunnen ergens heen. Ik denk dat er meer 4500 vrouwen zijn die hulp zoeken en dat kunnen ze nu gelukkig.

  4. Die 4500 vrouwen hebben de kans en geluk gehad om hulp te vragen. Maar al die duizenden die dat niet hebben???

  5. En dan hebben we het nog niet over de vrouwen die zelfmoord plegen omdat ze het niet meer zien zitten …. Heropvoeding van mannen zou ook een goed idee zijn.

  6. Waarom alleen beschermen?
    ze mogen de gewelddadige echtgenoot oom de bak in gooien op water en brood laten leven.

    Ik ben verloofd, ik geef mijn verloofde alle vrijheid wat ze maar wilt, als ik niet blij ben dan zou ik gaan mondeling onderons bespreken van wat niet kan en wel kan, maar om over te gaan naar fysiek verbaal, dat gaat me te ver, laatst had ik een man gezien in Turkije die zijn vrouw mishandelde, mijn eerste reactie was een klap tegen zijn gezicht…kon mijn innerlijke woede niet bedwingen

    oh trouwens ik ben een trouwe moslim

  7. Als je een probleem wilt oplossen en je kijkt naar de zaak vanuit 1 perspectief dan zal het nooit mogelijk worden het probleem op te lossen.

    Dan ga je alleen symptomen bestrijden.

    Alle vrouwen hebben als mens zijnde rechten. Als hun recht om als mens zijnde beschadigd worden middels huiselijk geweld dan moet er een gedegen wetenschappelijk onderzoek worden gedaan…

    Helaas constateer ik manipulatie en andere belangen die de wetenschap belemmerd op de oplossing te laten zien en te laten doordringen in de Politiek…

    De Politiek heeft ook door dat ze slechts aan symptoom bestrijding doen… alleen zij hebben niet de macht om het probleem op te lossen omdat anderen een vinger in de pap hebben die juist bij zulke problemen belangen bij hebben en veel te machtig zijn om aangesproken te kunnen worden….

    Mehmet

  8. Dus….eigenlijk zijn de mannen die slaan vaak ook slachtoffers….

    alleen niemand wilt dat beseffen…. Dat vrouwen slachtoffers zijn betekent niet automatisch dat mannen tegelijkertijd ook slachtoffers kunnen zijn… beiden zowel de man, het vrouw als de maatschappij is hiervan de slachtoffer…

    Oplossingen bestaan…. Het Turkse volk moet wel de echtte wil hebben zijn hersenen te gebruiken en op zoek te gaan naar antwoorden.

    Mehmet

  9. Nog iets…

    De manier van leven van de vrouw zoals hier in Nederland is G_E_E_N Oplossing…. maar juist voor maatschappelijke vorm van zelfmoord voor een Natie.

    De vrouwen in Nederland lijken in de eerste instantie vrijer maar gelukkig zijn ze echt niet.

    Daarom dat Nederland en het westen middels een infuus van buitenlanders in leven worden gehouden. Europa en het westen krijgt constant immigratie om het niveau gelijk te houden zoals het was door de verkeerde vormen van vrijheden.

    Mehmet

  10. @mehmet: misschien kun je eerst nadenken voordat je iets opschrijft? Jouw verhaal is erg onsamenhangend. Dat je schrijft dat de mannen die slaan vaak ook slachtoffers zijn is helemaal erg. En hoe is dan volgens jou de manier van leven van de vrouw in Nederland en waarom zijn ze volgens jou niet gelukkig?

  11. Inmiddels woon ik een jaar in Turkije. Ik constateer hier dat er in de meeste gevallen vrouwen verstandiger overkomen dan hun mannelijke partners. De tijd dat mannen alles gaan bepalen behoort tot de verleden tijd in de meeste streken van Turkije. Deze ontwikkeling is helaas,soms moeilijk te accepteren door mannen. Mannen moeten hun handen thuis houden, agressie is een teken van zwakte en onzekerheid. Beyler, kabullenmekte bir büyüklük ve curetliktir…

  12. Lorely,

    Het lijkt vaag en onsamenhangend als je weinig of het stof weet waarnaar ik wijs. Ik wijs richting multinationals en machtige mensen die geen mens op aarde op hun gedrag kan aanspreken… Untouchables.

    Verder geeft men de indruk dat vrouwen in het westen gelukkiger zijn maar dat is vooral verbloemt met media etc. In feite zijn zowel de man als de vrouw in het westen minder gelukkig omdat er minder sprake is van echtte en hechte gezinsvorming. In Nederland en Europa was dat 50 jaar geleden echter anders. Het is iets van de laatste 30 / 40 jaar dat er sprake is van verregaande individualisering in het westen. Dit was geen toevallige ontwikkeling maar een bewuste politiek van de elite om het volk vorm te geven zodat hun greep over het volk steviger werd….dit politiek duurt vandaag de dag nog steeds voort echter gevolg van dit politiek was wel dat gezinsvorming voor een groot deel werd vernietigd waardoor westerse volkeren minder kinderen gingen maken wat de volgende probleem met zich meebracht: Vergrijzing.

    etc etc tec

    Mehmet

  13. @Mehmet: jouw verhaal IS vaag en onsamenhangend, dat lijkt niet alleen zo. Ik geloof dat je niet echt weet waarover je praat. Bovendien is het ‘maken van kinderen’ zeker geen oplossing. Dat Erdoğan hier voor elk gezin 3 kinderen adviseert is al erg genoeg. Sommige gezinnen kunnen nog niet eens 1 kindermond vullen, maar gaan gewoon door met ‘kinderen maken’. En jij denkt dat je daar ‘echte en hechte gezinnen’ van krijgt? Droom verder … Maar we dwalen af, het ging om huiselijk geweld. Hoe kan het toch zijn dat dit voorkomt in die ‘echte en hechte gezinnen’….

  14. Loreley….

    Kinderen zorgen ervoor dat je vergrijzing kan voorkomen…

    naar mijn mening moet iedere moeder vader een diploma krijgen om kinderen te mogen maken… maar dat is weer een andere onderwerp 🙂

    Verder ging het over dat vrouwen klappen krijgen. Ik zeg dat vrouwen zich opeens anders gaan gedragen door invloed van media en omgevingsfactoren wat tot verzet leidt. etc…

    maar ik denk dat een dappere wetenschapper eens een goed boek moet gaan schrijven maar hij riskeert wel zijn carrière want de waarheid wordt vaak niet in dank afgenomen.

    Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!