Lancering tweede observatiesatelliet van Turkije

2
1446

Turkije’s tweede lokaal geproduceerde aarde observatiesatelliet, de Göktürk-2, zal vandaag de ruimte in worden gestuurd vanuit China.

De Göktürk-2 zou eigenlijk woensdag worden gelanceerd, maar dit werd aan de hand van de weersvoorspellingen voor China verplaatst naar vandaag. De lancering vindt plaats vanuit het Jiuquan Satellite Launch Center in de Gobi woestijn, vlakbij China’s grens met Mongolië, om 17.12 uur Nederlandse tijd.

De satelliet zal opereren op een afstand van 686 kilometer boven de aarde. Het eerste signaal van de satelliet zal naar verwachting in Ankara worden ontvangen om 20.25 uur Nederlandse tijd. De eerste satellietbeelden zullen worden ontvangen tussen 25 en 30 december.

De lancering is vanavond live te volgen vanuit Ankara, waar honderden mensen, inclusief premier Erdogan bij aanwezig zullen zijn.

De satelliet zal worden gebruikt door het Turkse leger voor het verkrijgen van beelden, maar ook door andere instituties die satellietbeelden nodig hebben voor bijvoorbeeld landbouw, vervoer en stedelijke ontwikkeling.

2 REACTIES

  1. Noem 1 land die nog geen satteliet heeft. Juist… bijna elk land heeft er nu 1. De landen die anno 2012 nog geen satteliet hebben, gaan voorlopig 100 jaar niet meer aan de rode lijn onderhandelingen meedoen. M.a.w. er komen nieuwe grenzen uit bestaande volken…nieuwe oorlogen en nieuwe projecten. Turkije is zelfs veel te laat met de satteliet…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!