IMF stelt voorspellingen met betrekking tot groei Turkije bij

3
595
IMF
IMF

Senior vertegenwoordiger Mark Lewis van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zei vrijdag dat het fonds zijn projecties met betrekking tot de groei van Turkije heeft herzien. Lewis zei dat de Q2 groeicijfers van Turkije hoger zijn uitgevallen dan de prognoses.

Het IMF schat nu dat het Bruto Binnenlands Product (BBP) in Turkije op 7,5 procent gaat uitkomen.

Het IMF voorspelt op dit moment een groei van 2,5 procent voor Turkije in 2012, zei Lewis tijdens een persconferentie in Istanbul na de presentatie van het geactualiseerde IMF “World Economic Outlook Report”.

De vorige projecties waren voor 2011 en 2012 waren respectievelijk 6,5 en 2,25 procent.

Lewis zei dat de Q2 groei van Turkije’s cijfers hoger zijn uitgekomen dan voorspeld was, daarom heeft het IMF nu zijn ramingen over Turkije herzien door rekening te houden met de macro-economische factoren, de inflatie, en de lopende rekeningen.

Bron: worldbulletin.net

3 REACTIES

  1. Dat is precies de gedachte die ik heb over Turkije. Turkije hoeft zich helemaal niet zo druk te maken over toetreding tot de Eurozone. Nog een paar jaar zo door modderen met de eurozone en zij komen naar Turkije of die alsjeblieft lid willen worden. Zodat Turkije kan meebetalen aan de financiële rampen die griekenland en spanje en italie en portugal en ierland over de eurozone afroepen.
    Turkije is het land van de toekomst. Het begint zich meer en meer te ontwikkelen als de motor van het midden oosten. En zo moet dat ook. :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!