Heilzaam water in Marmaris moet heel het jaar toeristen trekken

5
1039

Momenteel wordt er hard gewerkt om het helende thermale water in de plaats İçmeler, gelegen naast Marmaris, aan te bevelen bij toeristen. Het water wordt verondersteld om sommige vrouwenkwalen te genezen en rimpels en cellulitis te verminderen.

Men wil het thermale water onder de aandacht van toeristen brengen in de hoop het toeristische seizoen in de regio te verlengen, het liefst tot heel het jaar door.

De meeste winkels in de regio sluiten nu nadat het toeristisch seizoen voorbij is, waardoor Marmaris veranderd in een verlaten oord. Winkeliers dekken hun ramen af en moeten maar zien rond te komen van wat zij in een paar maanden tijd hebben verdiend. Marmaris, dat wereldwijd bekend is in de toeristische wereld heeft echter veel meer potentieel. Het seizoen zou volgens experts goed kunnen worden uitgebreid tot het hele jaar.

Het helende water in İçmeler zou de bron van schoonheid geweest zijn van de halfgodin Hemithea. Volgens de legende zou Hemithea de oude stad Kastabos in het gebergte Eren achter İçmeler gecreëerd hebben.

Bewezen goed voor de gezondheid

In 2009 heeft de Universiteit van Istanbul onderzoek gedaan in de regio. In het verslag hiervan staat dat het thermale water in İçmeler orthopedische aandoeningen, ademhalingsproblemen en verschillende vrouwenkwaaltjes kan genezen. Volgens het rapport maakt dit water de mens gezonder. Kortom een goede trekpleister om de hotels, die nu ’s winters vaak leeg zijn, ook tijdens koelere maanden vol te krijgen.

Men verwacht met het helende water van Godin Hemithea een nieuw healthcentrum te kunnen openen en vooral artiesten en beroemde personen vanuit heel de wereld te kunnen aantrekken. Buiten het hoogseizoen, wil men van Marmaris Turkije’s nieuwe “place to be” maken.

5 REACTIES

  1. Ja lijkt me een goed idee alleen jammer dat er geen vliegtuigen vertrekken s,winters naar Dalaman. Alleen via İzmir of İstanbul.
    dat is wel een gedoe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!