Grote Namen op Turkey Now! Festival 2012

0
726
TurkeyNow Festival 2012
TurkeyNow Festival 2012

Turkey Now! festival presenteert in 2012 een uitgebreid programma, een veelzijdige culturele staalkaart op het gebied van Turkse muziek; van wereldmuziek tot pop, rock tot klassiek, gypsy tot jazz, van volksmuziek tot dance DJ’s. Het festival haalt ook moderne dans, stand-up comedy, cabaret, mode, film, fotografie en theater uit Turkije naar Nederland.

Het openingsconcert in februari is meteen een hoogtepunt. Het Metropole Orkest begeleidt de wereldberoemde Turkse zangeressenfamilie Sam met moeder Leman Sam, dochters Sevval Sam en Sehnaz Sam. Ze zijn de grote sterren en vertolkers van de Anatolische volksmuziek in traditionele en moderne uitvoering. Special guest is de Nederlandse Giovanca, de succesvolle zangeres die niet alleen moeiteloos jazz, soul en pop combineert, maar ook in Istanbul woonde en veel affiniteit heeft met Turkse muziek.

Het is de 4e editie van Turkey Now! Het festival viert 400 jaar betrekkingen tussen Turkije en Nederland. En staat ook in het teken van 50 jaar migratie vanuit Turkije.

Het festival duurt maar liefst drie maanden: van 23 februari tot 23 mei 2012. 
De eerste namen zijn al bekend en de voorverkoop is gestart.

Hoogtepunten uit het programma*

Er zijn maar liefst 60 concerten en voorstellingen, omgeven door meer dan 50 activiteiten in de randprogrammering. Enkele hoogtepunten:

Metropole Orkest met Leman, Şevval en Sehnaz Sam & special guest Giovanca: Drie geliefde topzangeressen en Nederlands meest veelzijdige orkest.

Amsterdam Klezmer Band & ‘Buzuki’ Orhan Osman Een feestelijke ontmoeting van Nederlandse Klezmer en Turks-Griekse Balkanmuziek.

Athena & Duman Twee beroemde rockbands uit Turkije, die beiden een nieuwe CD presenteren.

Nationaal Ballet Istanbul Met de moderne dansvoorstelling Travelogue 2 van choreografe Behan Murphy over Evliya Celebi, de bekende 17e eeuwse reiziger en kroniekschrijver uit Istanbul. Met muziek van Burak Güven (van de popband Mor ve Ötesi).

Turkey Now! Jazzweekend Drie avonden waarin jonge Turks-Nederlandse jazz groepen gasten uit Turkije ontvangen. Met oa: ARIFA & Aynur en Erman Dirikcan & Aydin Esen.

Troy het nieuwe muziek- en dansspektakel van de makers van Fire of Anatolia

* wijzingen in het programma voorbehouden

Locaties

Het Turkey Now! Festival 2012 vindt plaats in o.a. het RAI Theater, Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Concertgebouw, Tropentheater, Bimhuis, Theater Bellevue en Podium Mozaïek in Amsterdam, De Doelen, Rotterdamse Schouwburg, LantaarnVenster en Grounds in Rotterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Vredenburg en de Stadsschouwburg Utrecht, De Oosterpoort in Groningen en Deventer Schouwburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!