Grootste insecten smokkelpoging ooit in Turkije

1
935

De Turkse politie heeft zes Tsjechische verdachten gearresteerd in verband met de grootste insecten smokkelpoging ooit in Turkije.

Nadat vorige maand een stel Nederlanders is opgepakt in verband met de smokkel van Tulpen vanuit Turkije, zijn het dit keer Tsjechen die insecten probeerden mee te nemen. De Turkse douane heeft duizenden insecten in beslag genomen, ter waarde van meer dan 500.000 Turkse Lira (ongeveer 220.000,- Euro). De politie arresteerde hierbij zes Tsjechische verdachten.

Er werden in totaal 6.014 insecten van 48 verschillende soorten, voornamelijk hertkevers, loopkevers, lieveheersbeestjes, vliegen, krekels en bijen, in dozen gevonden in de auto van de verdachten.
Van de vermoedelijke smokkelaars, wordt verondersteld dat ze de insecten in het noorden van Turkije hebben verzameld. De politie heeft ze kunnen aanhouden door een anonieme tip.

Een bioloog van een Turkse universiteit wist te vertellen dat insecten, gesmokkeld vanuit Turkije, veelal worden verkocht aan natuurhistorische musea in Europa. “Er is een insectenmarkt voor dit doel,” zei professor Murat Yurtcan. “Deze insectensoorten worden bijvoorbeeld ook gebruikt in genetica studies.”
De Tsjechische verdachten vertelden de politie dat ze de insecten in bijna 45 dagen verzameld hebben en dat zij ze wilden meenemen voor wetenschappelijke doeleinden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!