Gezocht: Geëmigreerde Nederlandse Turken

6
719
Gezocht: Geëmigreerde Nederlandse Turken
Gezocht: Geëmigreerde Nederlandse Turken

De laatste jaren horen we via de media steeds meer berichten over jonge, hoogopgeleide Nederlandse Turken die naar Turkije (r)emigreren. Studente journalistiek Jeanine Hoekstra aan de Hogeschool Utrecht wil hierover een reportage maken. Op 3 januari 2011 reist zij af naar Turkije om daar ge(r)emigreerde Nederlandse Turken op te zoeken.

Jeanine wil laten zien hoe deze jonge (r)emigranten leven. Zijn ze blij dat ze de stap hebben gezet, hoe bevalt het leven in Turkije, wat voor werk doen ze? En zijn ze nog tegen problemen aangelopen? Ook zal er aandacht besteed worden aan de redenen van vertrek, maar de nadruk zal vooral liggen op het nieuwe leven in Turkije.

Om deze reportagereis succesvol te maken zijn we op zoek naar jonge, hoogopgeleide Nederlandse Turken die deze stap hebben gezet en nu dus (weer) in Turkije wonen. Wil je meewerken of ken je misschien iemand die wil meewerken? Neem dan contact op via jeanine.hoekstra@student.hu.nl. Ook als je vragen hebt kun je mailen.

6 REACTIES

  1. Beste Marie,

    M’n zegt in Nederland dat er geen domme vragen bestaan. Met jou vraagstelling bewijs jij het tegendeel. Je bent zielig.

  2. ık ben ın 1992 terug gekeerdt ın turkeıje mıjn opleıdıng heb ık daar de mavo gedaan maar ben hıer nıet verder gegaan met me studıe maar mıjn twee zussen hebben hun opleıdın als arts en lerarees afgedaan mıjn broer ook ıs nu arts maar zelf heb ık nog steeds heımwee voor nederland

  3. Marie zegt met andere woorden dat ze zelf nooit op een hogeschool of universiteit was en zodoende kon ze het niet weten. Je hebt mensen en je hebt mensen en Marie is daar een levend voorbeeld van. Ga een keer je partner die hoogswaarschijnlijk de kost voor jou verdient geen dienst doen en sta als het je lukt de volgende morgen heel vroeg op om te kijken hoeveel nederlandse turken een hogeschool of universiteit binnenlopen. Als wij turken met dezelfde kansen zouden kunnen studeren waren er op de dag van vandaag veel meer hoogopgeleide turken dan nederlanders. Nu er met de tijd toch meer buitenlanders hogerop komen bedenken de regeltjesmakers steeds manieren om ze de kop in te drukken. Kijk maar eens goed om je heen en je zult ook merken. En als je het niet ziet moet je maar kijken naar hoeveel hoofdfuncties bekleed worden door een buitenlander. Naar mijn visie is dit alsof het verboden is dat buitenlanders een hoofdfunctie krijgen. Het gaat immers om twee mensen met dezelfde capaciteiten. Maar Neehoor de hoogste schakel moet altijd Piet heten en geen Ahmet. Buitenlanders komen heel ver maar net niet op de laatste schakel qua fucntie. En dat hoop ik nog eens te zien gebeuren. Want dan pas is rassisme in Nederland verdwenen. Nederlanders op deze site weten eigenlijk niet beter denk ik. Ik ken iemand met een marokkaans vader en een nederlands moeder. Maanden sollciteren met de achternaam van pa wou maar niet lukken maar 1 keer met de achternaam van ma was meteen BINGO! Dit zullend e mensen hier wel herkennen…

  4. nu werk ik als docent in turkije en ik ben eigenlijk blijer dan in nederland.ik heb alles gedaan om een van jullie te zijn maar nederlanders geven geen kans aan immigranten.jammer doeiii tot nooit nederland

  5. Beste Akin,

    Ik leef momenteel in Nederland en ben volgend jaar klaar met mijn (leraren) opleiding. Ik ben Turks en vraag mij dus af of je daar aan werk kunt komen? Hoop dat je nog reageert:)

    Groetjes,
    Osman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!