Gebruikte stroom in Turkije voor 30% uit waterkrachtcentrales

4
1583

De Turkse Minister van bosbouw en water, Veysel Eroğlu, heeft bekend gemaakt dat in de eerste 7 maanden van dit jaar 30% van alle gebruikte elektriciteit gewonnen is uit waterkrachtcentrales.

In de eerste 7 maanden van 2012 verbruikte Turkije ongeveer 142 miljard kilowatt/uur aan elektriciteit waarvan 40 miljard gewonnen werd uit eigen waterkrachtcentrales.

Volgens de Minister wil Turkije rond de 50 miljard dollar gaan investeren in deze hydraulische elektriciteitscentrales met behulp van de private sector. Hierdoor zou Turkije minder afhankelijk worden van andere landen die momenteel stroom leveren aan het land. De import van elektriciteit kost Turkije momenteel rond de 25 miljard dollar per jaar.

4 REACTIES

  1. Nou dan hoop ik dat Alanya als eerste op de lijst voorkomt want het is triest gesteld met de stroomvoorziening hier.
    We hebben hier zo vreselijk veel stroomstoringen zodat we ons ook nog eens suf betalen aan extra brandstof voor de generator!
    En da’s niet leuk kan ik je vertellen…:(

  2. Ze hebben al jaren op meerdere strategische plaatsen dammen liggen, o.a in de Eufraat en Tigris met een bekende als de Atatürkdam;

    De Atatürkdam

    De Atatürkdam is een stuwdam in de Eufraat bij Şanlıurfa en Adıyaman in Turkije, gebouwd in de periode 1983-1990 en geopend in 1992. Het is de grootste en belangrijkste van de 22 stuwdammen in het Project Zuidoost-Anatolië. Het bijbehorende stuwmeer, het Atatürkstuwmeer, heeft een oppervlakte van 817 km² en een opslagcapaciteit van 48,5 miljard m³. Dam en stuwmeer zijn vernoemd naar Mustafa Kemal Atatürk.
    Technische gegevens

    Hoogte boven de fundering: 169 m
    Inhoud van het bouwwerk: 84,5 miljoen m³
    Capaciteit waterkrachtcentrale: 2400 MW
    Productie waterkrachtcentrale: 8,9 miljard kWh per jaar

  3. Ok Antonique….leuk om deze info te hebben maar wat gebeurt er verder?
    Ik denk persoonlijk dat het hele elektra gebeuren eens op de schop moet genomen worden want elke keer als het toeristenseizoen aanbreekt zitten wij met de brokken.In mijn geval denk ik dat de Tedaş er eens achter aan moet om het hele elektriciteitsnet verder te ontwikkelen want er is al jaren sprake van verbetering hier maar er gebeurt maar niks.Sprake van een extra elecktriciteitscentrale ter hoogte van Dimcay maar tot nu toe geen verbetering….en dat is niet fijn. 🙁
    Zoals ik al eerder zei..ik ben zoveel meer geld kwijt terwijl het niet echt nodig is.
    Hmmmm…het is nu alweer tijd voor de ochtend ezan dus zou ik nu naar bed moeten gaan.Trusten allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!