De keuken van Gaziantep, de beroemdste Turkse keuken, zal internationaal worden gepromoot tijdens het Oxford Symposium on Food and Cookery.
Tijdens het conventie gala, dat van 6 tot en met 8 juli plaatsvindt, zal er gelegenheid zijn om van de heerlijke gerechten uit de zuid-oostelijke provincie Gaziantep te proeven.
Het project dat Gaziantep wereldwijd onder de aandacht wil brengen heet: “Gastronomy World’s Discovery of Gaziantep Cuisine”. Het doel hiervan is om op een alternatieve wijze toeristen naar de provincie te trekken, zodat men het gebied gaat zien als een bestemming waar je verrukkelijk kunt eten.
Sinds twee jaar heeft de streek al succes gehad door het aanbieden van de zogenaamde gourmet-tours. Deze tours, waarop je op verschillende wijzen de gelegenheid krijgt om te proeven van de culinaire heerlijkheden trekken steeds meer toeristen aan.
Om de keuken van de provincie nog bekender te maken wordt nu middels het project, waar 172.000 TL voor is uitgetrokken, internationaal de aandacht gevestigd op de niet te versmaden hapjes en gerechten.
In september zullen de regionale en producten van Gaziantep ook worden gepromoot tijdens de Solano Del Gusto beurs in Torino. Op deze slow food beurs van Italië, staat gezond eten centraal. Een mooie gelegenheid voor Gaziantep om te laten zien dat hun keuken niet alleen uit baklava en kebab bestaat, maar dat de regio ook veel gerechten kent bereidt met de heerlijkste vruchten en groenten.
verdiend!
hele turkse keuken is gewoon goed :turk: