Galatasaray-fans breken decibel record in de Türk Telekom Arena

1
1361
World Record Galatasaray
World Record Galatasaray

Galatasaray fans hebben tijdens de derby tussen Galatasaray en Fenerbahce een zang en schreeuw record verbroken. Een aantal medewerkers van het Guinness Book of Records hebben vrijdag een officiële geluidsmeting gedaan tijdens de wedstrijd. Het geluidsniveau dat werd gemeten was volgens het Guinnes World Records een nieuw wereldrecord.

De 51.988 mensen in de Türk Telekom Arena zorgden vrijdag tijdens de belangrijkste derby van Turkije voor een adembenemende sfeer. Met hun gezang en geschreeuw kwamen ze tot een geluidsniveau van 131,76 decibel en dat is volgens Guinnes World Records een nieuw wereld record. Het oude record dateerde uit 2000 toen het publiek tijdens een NFL-wedstrijd tussen de Denver Bronco’s en de New England Patriots tot 128,7 dB kwamen.

Voormalig FC Twente-speler Miroslav Stoch komt nu uit voor Fenerbahce, dat won met 2-1, en kon zijn oren niet geloven. “We hoorden iedereen na de wedstrijd nog toen we onder de douche stonden en zijn nog teruggegaan om de fans te bedanken.”

Video van het gebeuren:

1 REACTIE

  1. Yep, zoals je ziet kan niets harder schreeuwen dan een Turk… Vraag maar eens de weg als je op vakantie bent in dit prachtige land. Hij/Zij zal je haarfijn uitleggen hoe daar te komen. Begrijp je de taal niet? Geen probleem, ze schreeuwen dan wel wat harder…:)))

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!