Export van Turkse ingevroren frites in een jaar tijd vertienvoudigd

2
824

Nadat het bedrijf Konya Şeker begon met de export van zakken ingevroren frites is de totale export van Turkse patatjes in een jaar tijd vertienvoudigd. Dit blijkt uit een rapport van het Turkse Bureau voor de Statistiek (TÜİK).

In 2010 exporteerde Turkije ongeveer 102 ton zakken ingevroren frites. Doordat Konya Şeker in 2011 ook begon met de export, groeide dit aantal naar 1212 ton. Een stijging van meer dan duizend procent.

De van oorsprong snoep en chocolade producerende Konya Şeker fabriek begon in 2009 met het fabriceren van de ingevroren patat en en wist in 2012 al ongeveer 25% van de binnenlandse markt in handen te krijgen door onder andere franchise keten McDonalds te strikken als afnemer.

Voorzitter van het snel groeiende bedrijf, Recep Konuk, geeft aan dat er grootse uitbreidingsplannen zijn. “Inmiddels hebben we meer dan 10 soorten frites en daarnaast zijn we van plan om ook ingevroren groenten zoals broccoli, erwtjes, spinazie e.d. te gaan produceren. De export moet nog flink worden uitgebreid”.

Meer info: http://www.konyaseker.com.tr

2 REACTIES

  1. Een superplan dat ze ook ingevroren ”echte” groenten gaan produceren want şn de zomer hebben ze alleen maar de standaard turkse groentes…ik mis mijn sperzieboontjes!!!Mals en sappig en niet zoals die stugge krengen hier.Ik denk dat ik verwend ben….ook al woon ik hier nu alweer 10 jaar de verscheidenheid in groentes mis ik wel.
    Oh en İYİ BAYRAMLAR iedereen :turk: :ned:

  2. Ik ben reeds meer dan twintig maal naar Turkije op reis geweest en ik vind de Turkse keuken uitstekend. Ik ga geen all-in boeken om daar dagelijks een portie ingevoerde fletse frieten te eten zoals ik telkens weer zie doen door allerhande toeristen. In Turkije eet ik Turks en ik proef echt van alles.
    Tijdens mijn autoritten in de bergen eet ik bij de lokalen, soms een gegrilde forel, kip, en verse vijgen, druiven, …lekker…..!. Eenmaal kreeg ik zelfs de kans om van een gebakken adder te proeven.
    :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!