Eerste onbemande luchtvaartuig van Turkije: de Arıkopter

0
749
Eerste onbemande luchtvaartuig van Turkije de Arıkopter
Eerste onbemande luchtvaartuig van Turkije de Arıkopter

De Technische Universiteit van Istanbul heeft samen met het ministerie van Defensie het eerste, in eigen land geproduceerde, onbemande luchtvaartuig van Turkije gebouwd. De Arıkopter kan een ​​gebied scannen tot 200 kilometer afstand. Ook kan de helikopter stil hangen in de lucht, om bijvoorbeeld gedetailleerde beelden op te slaan.

De Technische Universiteit van Istanbul (ITU) werkte samen met een aantal nationale bedrijven om het eerste Turkse onbemande luchtvaartuig te kunnen bouwen. De planning voor het ontwerp en de realisatie van de Arıkopter ging, met samenwerking van de staat, in 2002 van start, volgens de faculteit Lucht-en ruimtevaart Wetenschap.

In het jaar 2008 is men begonnen met het testen van de Arıkopter. Het was het eerste prototype en deze werd twee jaar lang uitvoerig getest. Daarna werd in slechts 9 maanden het tweede prototype gebouwd.

De definitieve versie van de Arıkopter beschikt over een automatische piloot en is daarnaast ook op afstand bestuurbaar. De helikopter kan twee uur in de lucht blijven en maximaal 200 kilometer afstand afleggen. Het onbemande vaartuig is met name geschikt voor het bewaken van de landsgrenzen, het opsporen van mijnen en voor verkennings- en observatiewerk. Het ledig gewicht is ​​90 kilogram. Hij is 4 meter lang en 1 meter hoog. De Arıkopter kan zowel overdag als ’s nachts ingezet worden, hij is namelijk uitgerust met een night-vision en een thermische camera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!