Bloemen en tulpenfestival weer van start in Istanbul

6
1476

Het is april, dus weer tijd voor het tulpen en bloemen festival in Istanbul.

Ook dit jaar zijn er weer ongelooflijk veel tulpen en andere bloemen geplant voor het zevende internationale Tulpen festival. De tulp werd al door de Osmaanse Sultans en hun families aanbeden en is nog steeds een veel terugkerend symbool in Turkije. Denk maar eens aan alle handgewoven tapijten, moskeeen, kunstobjecten en gedichten die versierd zijn met deze mooie bloem.

Het festival is begin april van start gegaan en duurt nog tot het einde van de maand. Er zijn maar liefst 11,5 miljoen tulpen aangeplant door de gemeente van istanbul. Daarnaast hebben zij ook nog 4 miljoen andere bloemen geplant, zoals hyacinten en narcissen. Voor de tulpen heeft de gemeente 2,68 miljoen Turkse Lire gespendeerd.

bloemen en tulpenfestival istanbul 2012
bloemen en tulpenfestival istanbul 2012

Er kwam zoals elk jaar weer een goede voorbereiding kijken bij het planten van de bollen. Hiermee werd vorig jaar herfst en winter al gestart, zodat de bollen op tijd uit zouden komen.

Tijdens het festival vinden er enkele speciale gebeurtenissen plaats. Zo zal er en tulp worden geplant tussen de vlaggen van Nederland en Turkije, om de 400 jaar aan diplomatieke betrekkingen tussen de landen te vieren. Nieuw is het tulpenmuseum, dat op 5 april open ging in Emirgan Korusu.

bloemen en tulpenfestival istanbul 2012
bloemen en tulpenfestival istanbul 2012

het festival wordt elk jaar populairder bij zowel de bevolking als de toeristen. Om nog meer bekendheid voor het fesitval te krijgen organiseert de gemeente dit jaar een fotowedstrijd genaamd: “De 50 mooiste tulpen”. Hidiv Kasri en Camlica zijn de populaire plaatsen waar je ontzettend veel mooie bloemen kunt vinden.

6 REACTIES

  1. De tulpen zijn niet alleen in Istanbul aangeplant. Wij werden recent in Fethiye verrast door prachtige parken met tulpen (lale in het Turks)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!