Beatrix trekt ook de aandacht in Turkije

12
780

Verschillende media hebben al melding gemaakt van de buitenlandse aandacht voor het aftreden van de Hollandse majesteit, Turkse media zijn hierop geen uitzondering. Enkele minuten nadat de emotionele speech van Beatrix was uitgezonden op de Nederlandse televisie maakten diverse Turkse online kranten al melding van dit nieuwsfeit.

De band tussen Turkije en het Nederlandse Koningshuis is van origine sterk en dat werd het afgelopen jaar nog eens benadrukt tijdens de viering van de 400 jaar diplomatieke relaties tussen Nederland en Turkije. Terwijl Beatrix op uitnodiging van de Turkse president een bezoek heeft gebracht aan Istanbul en Ankara, hebben de toekomstige Koning en Koningin de straten van de grootste stad van Europa onder grote belangstelling van de media op de fiets afgegelegd.

De aandacht voor ons Koningshuis komt naar alle waarschijnlijkheid ook vanwege de hang naar tradities die Turkije op dit moment doormaakt. Hoewel de Turkse republiek al bijna honderd jaar geleden afscheid heeft genomen van zijn eigen adelijke familie wordt er op dit moment met veel sentiment gekeken naar de pracht en praal van zijn Europese buren.

Of Koning Willem Alexander de traditie doorzet van zijn voorouders valt te bezien maar een ding blijkt nu al duidelijk, in Turkije kunnen hij en zijn vrouw nu al rekenen op een hoop belangstelling.

12 REACTIES

  1. Wij Turken houden van Nederlanders maar Nederlanders houden niet van Turken weet niet maarom maar gloof me Turken zijn de aardigste mensen ter wereld soms zijn ze wel oen maar ze zijn ook mensen.trouwens Nederlandse media moet echt ophouden Turkije zwarte maken

  2. @ Gekke Turk, dit is een generalisatie die niet klopt. Ik ken legio Nederlanders die wél van Turken houden, met een Turk(se) getrouwd zijn en/of in Turkije wonen, zoals Iwan George Haneveld en ik zelf … Beter niet generaliseren, dus. Daar houd je zelf toch ook niet van?

  3. Ik sluit me volledig aan bij Maria , niet generaliseren svp . Er zijn veel Nederlanders die van Turkije en de mensen houden . zoals ik ! :twosome:

  4. @ Gekke Turk: Ik weet niet met wie je om gaat, maar voor mij is turkije met zijn cultuur. prachtige land, en lieve mensen nummer 1. Ik woon er dan ook een aantal jaren met veel plezier.

  5. Ik zal Beatrix missen maar heb alle vertrouwen in Willem Alexander en Maxima. En gekketurk, ook ik ben getrouwd met een Turk en woon al heel lang in Antalya. Ik weet dat er heel veel lieve en aardige Turken zijn. Maar je hebt goeie en slechte mensen in elk land.

  6. Wat een reacties op mijn bericht over het koningshuis zeg. We zijn de draad een beetje kwijt…

    Ik denk trouwens dat Nederlanders op de site “Nederlanders in Turkije” best wel een positief sentiment jegens Turken hebben… Anders woon je er niet.

    Maar vooruit ja er zijn ook zat Turken in Ankara (waar ik voor de helft woon) die niet positief over Nederlanders zijn. Bijvoorbeeld Nederlandse meisjes worden regelmatig voor van alles en nog wat uitgemaakt. Maarja vooroordelen zijn er altijd en is alleen een reden om meer te communiceren om die weg te nemen. Daarom is dit een geweldige site!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!