Anti-transpiratie-stof ontwikkeld door Turks bedrijf

19
870

Een Turks textielbedrijf heeft een stof vervaardigd die de lichaamstemperatuur vasthoud op 37 graden Celsius om zweten te voorkomen.

De textielindustrie, een van de drijvende krachten van Turkije’s economie en export, is met een innovatie op de proppen gekomen om minder last te hebben van de verzengende temperaturen. Het project, ontwikkeld door Tan Textiel in Denizli, is gericht op het koel houden van het menselijk lichaam zonder hulp van airconditioning.

De stof houdt de lichaamstemperatuur vast op 37 graden Celsius en voorkomt zweten. In de winter slaat de stof ook de warmte van zonnestralen op als de lichaamstemperatuur daalt en voorkomt zo dat je het koud krijgt.

Het bedrijf produceert inmiddels al vele producten, zoals shirts, kostuums en ondergoed, die met behulp van de speciale stof gefabriceerd zijn.

19 REACTIES

  1. ık snap het echt nıet alle mensen dıe zweetten stınken nıet alleen de turkse mensen een beetje respect aub…

  2. Goed gezegt Aysegul alle mensen als zweet gaat stink . Ons land is heel erg warm daarom , niet als nederland of engeland. we hebben heel weinig zon hier wat zeg je daarvan?………

  3. Als het in NL een keertje warm is werken de airco’s in de bussen niet eens. Dus dan is het ook zweten geblazen. Hier in Antalya hebben alle bussen goeie airco’s. Dus geen zwetende mensen meer maar lekker fris!

  4. Mijn zwager is buschauffeur en er zijn wel airco’s aanwezig. Maar ze werken niet goed. Vaak hebben alleen de chauffeurs een eigen airco’tje.

  5. Jammer Fatma Ates dat jij in NL woont met veel regen. Ik hoop dat die stof niet alleen voor de export is anders heb ik er nog niets aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!