Aantal internetgebruikers Turkije stijgt sneller dan van Europa

18
978

Het aantal internetgebruikers in Turkije is vermenigvuldigd met 7773 in de laatste 13 jaar, dat is 10 keer sneller dan de gemiddelde stijging in Europa.

Turkije, dat slechts 3.000 breedband internetgebruikers telde in 2002, heeft nu meer dan 56 miljoen internet abonnees waarvan 11 miljoen een breedband verbinding zijn.

Bijna alle grote commerciële instellingen en bedrijven in Turkije verkopen inmiddels hun producten en diensten via het Internet. Inmiddels zijn er bijna geen grote bedrijven meer over die niet op het web te vinden zijn.

Glasvezel

Ook gaat de technologie van Internet erg hard vooruit. Zo is Turkije de afgelopen tijd hard bezig geweest met het uitrollen van een glasvezel netwerk. Gebruikers kunnen thuis al een breedband verbinding krijgen van 1000 Mbit.

Eind 2009 begon het Turkse SuperOnline de vraagbundeling voor glasvezel, en eind 2010 waren er tweehonderdduizend aanmeldingen binnen. Eind 2011 wil de operator één miljoen huishoudens voorzien van een FTTH-netwerk.

Wereldwijd

Er zijn over de hele wereld meer dan 2 miljard gebruikers op het internet, die gemiddeld per jaar twee biljoen dollar bijdragen ​​aan de wereldwijde handel. Volgens de cijfers betekent dat een op de drie mensen in de hele wereld toegang hebben tot internet.

18 REACTIES

  1. jammer alleen dat redactie vergeet erbij te vermelden dat daarnaast Turkije ook beschikt over de duurste internetverbindingen ter wereld en na China de meeste censuur heeft op internet.
    de door redacteur genoemde snelheden zijn alleen reclame, in praktijk betaalt de gemiddelde internet gebruiker voor een verbinding die de 1MB/S niet eens haalt gewoon bijna 25 Eurie per maand. wellicht wel zo eerlijk om er even bij te vermelden. 🙂

  2. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit getal klopt. Het zou betekenen dat iedere volwassen Turk(se) een internetabonnement heeft. Mijn ervaring is dat op het platteland (waar toch nog steeds de helft van alle Turken woont) veel mensen niet eens een computer hebben. Ik weet ook wel dat er internetcafes bestaan, maar toch…

  3. Misschien dat ze mobiel internet ook meetellen, dat is ook een aardige hit in Turkije. Het klopt trouwens niet dat de helft op het platteland woont.

  4. Kan bijna niet geloven dat er in 2002 maar 3.000 internetgebruikers waren. Volgens mijn vrouw is dit ook niet waar. Ook vind zij de cijfers van het heden wat aan de hoge kant. Ik geloof wel dat zij gelijk heeft want ik kom een heleboel mensen tegen hier in Turkije die dus geen internet thuis hebben. Ik moet dus maar weer geloven dat ook dit weer propaganda van deze regering is.

  5. Ik heb kenissen in Izmir, Istanbul, Eskisehir, Kayseri en Karaman. Ik heb regelmatig cameraverbinding met geluid met hen en ik zie ze ondertussen nog eens films kijken. Dit levert nooit geen problemen bij hen op. Als ik hetzelfde doe krijg ik niet genoeg binnengehaald. En ik moet een 10 mb verbinding hebben. In mijn geboortedorp heeft elke malloot nu internet thuis. Er is geen huis zonder. Internetcafe’s zijn tegenwoordig alleen nog bezet door flirters die thuis iets te verbergen hebben. Ik geloof dus meteen wat er aan cijfers in de tekst staat.

  6. 56 miljoen is niet realistisch. Het klopt dat het een stijgende populatie betreft, maar internet in dorpen en achtergelegen steden, nee not yet. plus dit aantal gaat fors afnemen door het aantal mensen wat de abbonement afzegt vanwege de genomen censuur- beslissing door de overheid.

    @ Koekepeertje
    internetcafe voor mensen die thuis wat te verbergen hebben? of je probeert hier dit artikel goed te praten of je hebt geen flauw idee waar je het over hebt. Internetcafe wordt voor voornamelijk gebruikt door jongeren om te gamen, door mensen die geen internet hebben, of door mensen die internet met kota hebben en dus in beperkte mate films of video’s kunnen kijken en dit dus in een internetcafe doen.

  7. @Joost van de 70 miljoen mensen die in Turkije wonen, hebben er 14 miljoen dus géén internet. Dat zouden dus de mensen op het platteland kunnen zijn. En dat de helft van de Turken op het platteland wonen… ?

  8. @ Denizgezmis

    JIJ hebt altijd gelijk. Bij voorbaat al op mijn toekomstige berichten. Jij wint okey? Laat het reageren op mijn berichen aub. Kun je dat? Alvast bedankt.

  9. Niet alleen het platteland, ik ben bij genoeg mensen thuis geweest die gewoon in de stad wonen maar simpelweg geen geld hebben voor internet, ze kunnen met moeite hun kinderen laten studeren, dat van het platteland klopt vast wel maar het is niet alleen het platteland.

  10. Er zijn inmiddels zat dorpjes waar gewoon internet is tegenwoordig hoor, niet alleen in de steden. Het verschild denk ik enorm welk gebied je vandaan komt. Wat ik in Karadeniz heb gezien is dat op veel plekken gratis draadloos internet is, zelfs op de yayla!

  11. Is goed maar ze zijn inderdaad met een inhaalslag bezig, hier in Antalya hebben veel mensen internet maar ook heeel veel niet, ik weet niet of deze berekening helemaal juist is, maar goed het is leuk te weten.

  12. Istanbul 16 miljoen inwoners, Ankara 7 of zo, Izmir 3…dan heb je de echt grote steden al gehad. Hoe denken jullie dan dat de verdeling ligt?

  13. Internet penetratie per huishouden is ongeveer 40% in de grote steden en 25% (grof) op het platteland… Ik zou graag willen weten waar die 56 miljoen Turkse internet gebruikers vandaan komt want dat zou een internetpenetratie van 76% inhouden…klopt dus niet met die technische gegevens.

  14. İk kom zelf al jaren meer dan regelmatig in İstanbul, İzmir en ook Çanakkale.

    İn Çanakkale , stad van ruim 100.000 inwoners mag je blij zijn als 10% internet heeft thuis.
    Aan de andere kant zitten er wel veel internet cafe`s met soms wel tot 40p.c`s die echter wel allemaal met elkaar verbonden zijn voor internet.

    İn İZmir Bornova , toch een stadsdeel met 500.000 inwoners daar word internet vaak door WiFi met veel huizen gedeeld. Dit vooral omdat het veel te duur is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!