240 centra voor geestelijke gezondheidszorg in Turkije

4
1584
240 mental health centers to be opened in Turkey
240 mental health centers to be opened in Turkey

Binnen afzienbare periode zal Turkije over maar liefst 240 centra voor mentale zorg beschikken. De centra zullen ook meer steun en informatie gaan bieden aan de familie van patiënten, voornamelijk met betrekking tot de behandeling en bijwerkingen van de medicatie van de patiënt.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week een nieuwe methode voor het bieden van geestelijke gezondheidszorg gepresenteerd. De nieuwe aanpak is gericht op verbetering van de dienstverlening van ziekenhuizen voor de geestelijke gezondheidszorg.

Niet alleen de patiënten moeten beter behandeld worden, maar ook hun familie moet betere uitleg en ondersteuning krijgen volgens het Ministerie. Om dit te bereiken moeten er meer centra en meer personeel bijkomen. Eind 2015 wil men in totaal 240 centra in Turkije werkend hebben.

Ook wil men meer vaardigheidstrainingen, groepstherapie, ergotherapie en sociale en sportieve activiteiten gaan organiseren ten behoeve van het welzijn van de patienten. Volgens de experts is het belangrijk dat de mensen zo goed en zo snel mogelijk geholpen worden, wat de kans om hun ​​baan te behouden zal vergroten. Hierdoor nemen zowel de psychische, sociale als economische lasten en de druk ten opzichte van de maatschappij af.

Momenteel zijn er slechts twee centra voor geestelijke gezondheidszorg in Istanbul, die elk zo goed en zo kwaad als het kan zorg bieden aan 300.000 inwoners. Het ministerie van Volksgezondheid wil het aantal centra in Istanbul verhogen tot 30, een hele verbetering dus. Men is al bezig met de ontwikkeling van de centra in de wijken Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Küçükçekmece, Güngören, Beylikduzu en Esenler.

4 REACTIES

  1. Korkunc!!!

    Simdiye kadar bunlarin olmayisi! Turkiye’de saglikli bireylere verilen deger neydi ki, psikolojik sorunlari olan insanlara verilen deger de oyle olsun!!! Orada devlet önemli, birey degil..

  2. :turk: want to work in istanbul,i have all around experince in mental health care..worked for years with the most complex cildren in the age from 4 to 21.Who can help me????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!